Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pita s piletinom

15.10.2018. 19:16 19:22
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

Brzo, lagano i fino jelo, koje će uz malo salatice uvek ispasti zgodan ručak. Ništa manje nije zgodna ni činjenica da je ova pita prilično ukusna i kasnije, to jest, kad se ohladi.

Sastojci  (za 4 osobe):

Prhko testo:

- 220 g brašna,

- 100 g putera,

- 1/2 kašičice soli,

2-3 kašike hladne vode

Fil:

- 500 g piletine (grudi),

- 250 g šampinjona,

- 200 g graška,

- 2 glavice crvenog luka,

- 1 dl pelata paradajza,

- biber, so, bosiljak, ruzmarin, origano, malo sitno seckanog belog luka

Priprema:

Testo:

1. Rukama umesiti brašno i puter otopljen na sobnoj temperaturi.

2. Dodati so i ledenu vodu malo po malo.

3. Umotati u foliju i staviti u frižider na 20minuta.

Fil:

1. U dubljem tiganju na malo ulja propeći luk.

2. Dodati piletinu iseckanu na kockice, pa pržiti dok meso ne porumeni.

3. Dodati šampinjone i grašak, pa uz mešanje još malo pržiti.

4. Dodati pelat i začine.

5. Rernu zagrejati na 190 stepeni.

6. Testo podeliti na dva dijela (jedan malo veći), razvaljati veći deo testa u oblik posude u kojoj će se peći, pa ga stavite u nju.

7. Prstima podići ivice tako da čitava posuda bude prekrivena testom; izbockati malo viljuškom i vratiti na kratko u frižider.

8. Istresti fil u posudu s testom, pa razvaljati od preostalog testa „poklopac“.

9. Izbosti viljuškom na par mesta i peći oko pola sata, odnosno, dok pita ne porumeni.

10. Poslužiti uz salatu i kiselo mleko.

Autor:
Pošaljite komentar
Recept dana: Kuglof od bundeve

Recept dana: Kuglof od bundeve

11.10.2018. 12:55 13:02
Recept dana: Keks od banane i muslija

Recept dana: Keks od banane i muslija

09.10.2018. 11:50 11:55