Recept dana: Slani kroasani sa sirom
Ovo omiljeno francusko pecivo, savršeno rešenje za ukusan početak dana, možete vrlo jednostavno i sami da pripremite...
Sastojci:
- kvasac,
- čaša mleka,
- čaša jogurta,
- šolja ulja,
- 2 jajeta,
- 1 puter,
- 1 kg brašna,
- 2 kašike šećera,
- kašika soli,
- mladi kravlji sir,
Priprema:
1. Kvasac staviti u mlako mleko da malo odstoji i da se aktivira.
2. Kada je kvasac narastao, dodati brašno, sve izmešati i ostaviti da odstoji na toplom.
3. Zatim umešati jogurt, ulje i jedno jaje, dodati 2 kašike šećera i kašiku soli, pa opet sve izmesiti. Poželjno je testo mesiti oko 20 minuta.
4. Od umešanog testa napraviti 16 loptica i razviti ih oklagijom da budu prečnika oko 20 cm. Na svaku, osim na poslednju, lopticu narendati maslac.
5. Potom ponovo sve obraditi oklagijom, pa iseckati testo na trougliće i puniti sirom.
6. Poređate u nauljeni pleh, pa namazati kroasane jajetom da bi imali lep sjaj.
7. Peći dok ne porumene i poslužiti ih tople.