Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Rižoto s bundevom i ruzmarinom

28.08.2018. 12:03 12:09
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Rižoto je jelo mediteranske kuhinje, nastalo u Španiji. Jednostavno se priprema i ne “voli“ da se striktno pridržavate recepta. Donosimo nešto kao „model“, a vi slobodno odstupite, budite kreativni i napravite jedan savršeno ukusan obrok s ličnim pečatom.

Sastojci  (za 6 osoba):

- 3 kašike maslinovog ulja,

- 100 g putera,

- veća glavica crvenog luka,

- 300 gpirinča,

- 300 g pirea od bundeve,

- 100 ml belog vina,

- malo parmezana,

- grančica ruzmarina,

- so, celer, kadulja... po ukusu,

- goveđa kocka na pola litre vode

Priprema:

1. Bundevu očistiti, iseći na kockice, pa je ispeći u rerni dok ne omekša. Zatim od nje napraviti pire.

2. U pola litre vode skuvati goveđu kocku.

3. Na puteru i maslinovom ulju dinstati luk dok ne omekša. Potom dodati pirinač i polovinu supe, pa ostaviti da provri.

4. Kako tečnost isparava, dodavati supu, a nakon pola sata i pire od bundeve.

5. Potom dodati ruzmarin i vino, ali tek kada se upije sva tečnost.

6. Kuvati još 15 minuta dok pirinač ne omekša, izvaditi grančicu ruzmarina, dodati još malo putera i malo parmezana, dodati ostale začine po želji, pa poslužiti.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Lagani kolač s kupinama

Recept dana: Lagani kolač s kupinama

21.08.2018. 18:57 19:00
Recept dana: Slatka pita od sira

Recept dana: Slatka pita od sira

16.08.2018. 12:50 12:58