Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Piletina s maslinama

18.02.2018. 12:28 12:35
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

U pitanju je ukusna verzija marokanske piletine, koja će vam se sasvim sigurno dopasti.

Sastojci (za 3 osobe):

- 3 pileća bataka,

- 3 kašike maslinovog ulja,

- 2 glavice crvenog luka,

- 2 čena belog luka,

- soli po ukusu,

- po pola kašičice kurkume u prahu, mlevenog đumbira i korijandera, kao i ljute crvene paprike,

- prstohvat šafrana,

- malo bibera,

- 1 limun,

- 200 g očišćenih crnih maslina,

- ½ l kokošije supe

Priprema:

1. U širokoj šerpi ugrejati ulje i na njemu sa svih strana propržiti piletinu. Posebno voditi računa da je kožica dobro pečena.

2. Crveni i beli luk očistiti, iseckati i dodati piletini, pa sve zajedno okretati da se dobro zažuti. Začiniti, pa promešati još par puta u šerpi. Potom dodati vruću supu.

3. Limun dobro oprati, pa preseći na četiri dela i očistiti od koštica i zatim dodati u lonac. Poklopiti i dinstati na laganoj vatri 30 - 40 minuta. Meso treba da bude veoma mekano.

4. Komade piletine staviti u zagrejanu plitku posudu. Masline malo ugrijati u sosu, pa njima i kriškama limuna prekriti piletinu i sve staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni.

5. Sos na jakoj vatri ukuvati da bude da bude židak, pa njime preliti piletinu. Ugasiti rernu i ostaviti posudu s jelom u njoj još desetak minuta. Nakon toga, jelo je gotovo.

6. Ako volite slatko-slane kombinacije ukusa, u ovo jelo možete da dodate i suve smokve.

Autor:
Pošaljite komentar
Recept dana: Čokoladni sufle

Recept dana: Čokoladni sufle

12.02.2018. 11:06 11:10
Recept dana: Domaće krofne

Recept dana: Domaće krofne

06.02.2018. 17:07 17:10