Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Piletina u soja sosu

17.04.2018. 15:59 16:03
Piše:
Izvor: pixabay.com

Pikantni i sočni, glazirani bataci ili krilca vas sasvim sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Što bi se rekloo, i “na silu” se jedu…

Sastojci:

- 6 pilećih bataka ili krilaca,

- kašika suvog začina,

- 2 kašike kukuruznog brašna,

- 2 kašike mekog belog brašna,

- kašičica crvene mlevene paprike,

- 1/2 kašičice belog luka u prahu,

- kašičica sušenog lista peršuna,

- 1/2 kašičice bibera,

- 1/2 kašičice kurkume,

- ulje, 

- 75 ml soja sosa,

- 2 kašike susama,

- 2 čena belog luka,

- 50 ml vode

Priprema:

1. Pomešati kukuruzno i belo brašno, suvi začin, crvenu papriku, beli luk u prahu, peršun, kurkumu i biber i sve izmešati.

2. Uvaljati u ovu mešavinu svaki komad mesa posebno.

3. U manju šerpu usuti ulje. Koristiti manju, a dublju šerpu i sipati više ulja tako da se peče skoro kao u fritezi.

4. Peći na srednjoj vatru uz okretanje između 15 i 20 minuta, pa odlužiti na ubrus.

5. U tiganj usuti tri kašike ulja, pa dodati izgnječen beli luk.

6. Minut ga propržiti, pa dodati susam, zatim i njega promešati minut, pa naliti i soja sos i vodu.

7. Ostaviti da provri, pa poslagati u tiganj batake i zabatke tako da vam sve stane u jedan red.

8. Poklopiti i ostaviti na baš slaboj vatri da sve zajedno malo provri.

9. Otklopiti pa okrenuti meso, opet poklopiti i isključiti vatru. 10. Ostaviti još sve u tom tiganju da se ukusi sjedine, pa poslužiti toplo.

Autor:
Pošaljite komentar
Recept dana: Salata s piletinom

Recept dana: Salata s piletinom

15.04.2018. 12:57 13:00
Recept dana: Čorba od tikvica

Recept dana: Čorba od tikvica

12.04.2018. 12:22 12:25