Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пилетина у соја сосу

17.04.2018. 15:59 16:03
Пише:
Фото: pixabay.com

Пикантни и сочни, глазирани батаци или крилца вас сасвим сигурно неће оставити равнодушним. Што би се реклоо, и “на силу” се једу…

Састојци:

- 6 пилећих батака или крилаца,

- кашика сувог зачина,

- 2 кашике кукурузног брашна,

- 2 кашике меког белог брашна,

- кашичица црвене млевене паприке,

- 1/2 кашичице белог лука у праху,

- кашичица сушеног листа першуна,

- 1/2 кашичице бибера,

- 1/2 кашичице куркуме,

- уље, 

- 75 мл соја соса,

- 2 кашике сусама,

- 2 чена белог лука,

- 50 мл воде

Припрема:

1. Помешати кукурузно и бело брашно, суви зачин, црвену паприку, бели лук у праху, першун, куркуму и бибер и све измешати.

2. Уваљати у ову мешавину сваки комад меса посебно.

3. У мању шерпу усути уље. Користити мању, а дубљу шерпу и сипати више уља тако да се пече скоро као у фритези.

4. Пећи на средњој ватру уз окретање између 15 и 20 минута, па одлужити на убрус.

5. У тигањ усути три кашике уља, па додати изгњечен бели лук.

6. Минут га пропржити, па додати сусам, затим и њега промешати минут, па налити и соја сос и воду.

7. Оставити да проври, па послагати у тигањ батаке и забатке тако да вам све стане у један ред.

8. Поклопити и оставити на баш слабој ватри да све заједно мало проври.

9. Отклопити па окренути месо, опет поклопити и искључити ватру. 10. Оставити још све у том тигању да се укуси сједине, па послужити топло.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Салата с пилетином

Рецепт дана: Салата с пилетином

15.04.2018. 12:57 13:00
Рецепт дана: Чорба од тиквица

Рецепт дана: Чорба од тиквица

12.04.2018. 12:22 12:25