Рецепт дана: Пилетина у соја сосу
Пикантни и сочни, глазирани батаци или крилца вас сасвим сигурно неће оставити равнодушним. Што би се реклоо, и “на силу” се једу…
Састојци:
- 6 пилећих батака или крилаца,
- кашика сувог зачина,
- 2 кашике кукурузног брашна,
- 2 кашике меког белог брашна,
- кашичица црвене млевене паприке,
- 1/2 кашичице белог лука у праху,
- кашичица сушеног листа першуна,
- 1/2 кашичице бибера,
- 1/2 кашичице куркуме,
- уље,
- 75 мл соја соса,
- 2 кашике сусама,
- 2 чена белог лука,
- 50 мл воде
Припрема:
1. Помешати кукурузно и бело брашно, суви зачин, црвену паприку, бели лук у праху, першун, куркуму и бибер и све измешати.
2. Уваљати у ову мешавину сваки комад меса посебно.
3. У мању шерпу усути уље. Користити мању, а дубљу шерпу и сипати више уља тако да се пече скоро као у фритези.
4. Пећи на средњој ватру уз окретање између 15 и 20 минута, па одлужити на убрус.
5. У тигањ усути три кашике уља, па додати изгњечен бели лук.
6. Минут га пропржити, па додати сусам, затим и њега промешати минут, па налити и соја сос и воду.
7. Оставити да проври, па послагати у тигањ батаке и забатке тако да вам све стане у један ред.
8. Поклопити и оставити на баш слабој ватри да све заједно мало проври.
9. Отклопити па окренути месо, опет поклопити и искључити ватру. 10. Оставити још све у том тигању да се укуси сједине, па послужити топло.