Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pica sa tunjevinom

01.10.2017. 15:53 15:56
Piše:
Foto: pixabay.com

„Začinite“ ovu morsku varijantu pice još i sa maslinama i već s prvim zalogajem ćete se osećati kao da ste ponovo na morskoj plaži. Večera za poželeti...

Sastojci:

Za testo:

- 300 g brašna,

- 1,5 dl mlake vode,

- 20 g svežeg kvasca,

- 2 kašičice maslinovog ulja,

- malo soli

Za nadev:

- 150 g gauda sira,

- konzervu tunjevine u komadima,

- 2,5 dl paradajz pirea,

- maslina po ukusu,

- pola glavice luka,

- origana po ukusu

Priprema:

1. Izmrviti kvasac, dodati mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so, pa umesiti testo.

2. Ako je previše gusto, doliti još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i činiju.

3. Na namašćen pleh prebaciti testo i rastanjiti ga, a ivice ostaviti malo deblje.

4. Ostaviti testo da odstoji 15 minuta.

5. U međuvremenu izrendati sir i iseći masline na kolutiće, a paradajz pire začiniti origanom.

6. Premazati testo paradajz pireom. Posuti ga sirom, poređati tunjevinu, masline i kolutove luka, pa posuti origanom.

7. Pica treba da odstoji oko deset minuta.

8. Zagrejati rernu na 200 stepeni, pa peći picu 20 minuta.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Ravioli sa sirom

Recept dana: Ravioli sa sirom

21.09.2017. 18:17 18:23
Recept dana: Špagete u sosu od šampinjona

Recept dana: Špagete u sosu od šampinjona

20.09.2017. 18:27 18:31