Recept dana: Pica sa tunjevinom
„Začinite“ ovu morsku varijantu pice još i sa maslinama i već s prvim zalogajem ćete se osećati kao da ste ponovo na morskoj plaži. Večera za poželeti...
Sastojci:
Za testo:
- 300 g brašna,
- 1,5 dl mlake vode,
- 20 g svežeg kvasca,
- 2 kašičice maslinovog ulja,
- malo soli
Za nadev:
- 150 g gauda sira,
- konzervu tunjevine u komadima,
- 2,5 dl paradajz pirea,
- maslina po ukusu,
- pola glavice luka,
- origana po ukusu
Priprema:
1. Izmrviti kvasac, dodati mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so, pa umesiti testo.
2. Ako je previše gusto, doliti još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i činiju.
3. Na namašćen pleh prebaciti testo i rastanjiti ga, a ivice ostaviti malo deblje.
4. Ostaviti testo da odstoji 15 minuta.
5. U međuvremenu izrendati sir i iseći masline na kolutiće, a paradajz pire začiniti origanom.
6. Premazati testo paradajz pireom. Posuti ga sirom, poređati tunjevinu, masline i kolutove luka, pa posuti origanom.
7. Pica treba da odstoji oko deset minuta.
8. Zagrejati rernu na 200 stepeni, pa peći picu 20 minuta.