Рецепт дана: Пица са туњевином
„Зачините“ ову морску варијанту пице још и са маслинама и већ с првим залогајем ћете се осећати као да сте поново на морској плажи. Вечера за пожелети...
Састојци:
За тесто:
- 300 г брашна,
- 1,5 дл млаке воде,
- 20 г свежег квасца,
- 2 кашичице маслиновог уља,
- мало соли
За надев:
- 150 г гауда сира,
- конзерву туњевине у комадима,
- 2,5 дл парадајз пиреа,
- маслина по укусу,
- пола главице лука,
- оригана по укусу
Припрема:
1. Измрвити квасац, додати млаку воду, брашно, маслиново уље и со, па умесити тесто.
2. Ако је превише густо, долити још мало воде. Тесто треба да буде глатко и не сме да се лепи за руке и чинију.
3. На намашћен плех пребацити тесто и растањити га, а ивице оставити мало дебље.
4. Оставити тесто да одстоји 15 минута.
5. У међувремену изрендати сир и исећи маслине на колутиће, а парадајз пире зачинити ориганом.
6. Премазати тесто парадајз пиреом. Посути га сиром, поређати туњевину, маслине и колутове лука, па посути ориганом.
7. Пица треба да одстоји око десет минута.
8. Загрејати рерну на 200 степени, па пећи пицу 20 минута.