Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пица са туњевином

01.10.2017. 15:53 15:56
Пише:
Фото: pixabay.com

„Зачините“ ову морску варијанту пице још и са маслинама и већ с првим залогајем ћете се осећати као да сте поново на морској плажи. Вечера за пожелети...

Састојци:

За тесто:

- 300 г брашна,

- 1,5 дл млаке воде,

- 20 г свежег квасца,

- 2 кашичице маслиновог уља,

- мало соли

За надев:

- 150 г гауда сира,

- конзерву туњевине у комадима,

- 2,5 дл парадајз пиреа,

- маслина по укусу,

- пола главице лука,

- оригана по укусу

Припрема:

1. Измрвити квасац, додати млаку воду, брашно, маслиново уље и со, па умесити тесто.

2. Ако је превише густо, долити још мало воде. Тесто треба да буде глатко и не сме да се лепи за руке и чинију.

3. На намашћен плех пребацити тесто и растањити га, а ивице оставити мало дебље.

4. Оставити тесто да одстоји 15 минута.

5. У међувремену изрендати сир и исећи маслине на колутиће, а парадајз пире зачинити ориганом.

6. Премазати тесто парадајз пиреом. Посути га сиром, поређати туњевину, маслине и колутове лука, па посути ориганом.

7. Пица треба да одстоји око десет минута.

8. Загрејати рерну на 200 степени, па пећи пицу 20 минута.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Равиоли са сиром

Рецепт дана: Равиоли са сиром

21.09.2017. 18:17 18:23
Рецепт дана: Шпагете у сосу од шампињона

Рецепт дана: Шпагете у сосу од шампињона

20.09.2017. 18:27 18:31