Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pica s pršutom i šampinjonima

02.07.2018. 11:20 11:22
Piše:
Foto: pixabay.com

Pica je jedno od najomiljenijih jela i to ne samo u Italiji, već u čitavom svetu. A jedna od boljih strana ovog jela i to što u praksi nema tačnog recepta za njegovu pripremu, pa svako može ds ga garnira i doteruje po svom ukusu.

Sastojci (za 2 osobe):

Testo:

- 200 g brašna,

- 1.5 dcl vode,

- 15 g svežeg kvasca,

- pola kašičice soli,

- 2 supene kašike maslinovog ulja

Sos:

- 1 1/2 supena kašika koncentrata paradajza,

- 1,5 dcl blagog kečapa,

- puna kašičica soli,

- puna kašičica čilija u prahu,

- 2 supene kašike tople vode

Fil:

- dve manje šake origana,

- 100 g tanko sečenog polutvrdog sira,

- 100 g tanko naseckane šunke,

- 150 g seckanih šampinjona iz teglice,

- 100 g tanko nasečene pršute,

- 2, 3 mini paradajza,

- 150 g mocarele,

- po želji zelene ili crne masline

Priprema:

Testo:  U pola deci tople vode rastopiti kvasac. Kad se otopi, dodati ga u posudu s brašnom, zatim posoliti, pa sipati ulje i preostalih  deci vode. Potom zamesiti testo.

Sos: U činijicu stavite jednu i po supenu kašiku koncentrata paradajza i 1.5 dcl blagog kečapa. Dobro izmešati i razbiti eventualne grudvice.

Zatim dodati so i čili u prahu, pa sve opet dobro promešati da se fino prožme.

Na kraju dodati vodu i još jednom uzmešati kako bi se dobio fin i gladak sos.

Fil: Sir i šunku naseći na tanke duguljaste rezance, pa ih pomešati u jednoj posudi.

Po želji se može staviti nekoliko mini paradajza, isečenih na pola, koji se zatim u drugoj posudi pomešaju s naseckanim šampinjonima. Tanko nasečen pršut je dovoljno rukom iscepkati na duguljaste trakice.

Priprema pice: Testo razvaljati i prebaciti u dobro nauljen pleh u kojem će se peći, pa je još dobro i odozgo nauljiti.

Namazati zatim sosos, preko pposuti manju šaku origana, zatim pobacati mešavinu sira i šunke, a zatim i mešavinu paoaradajza i šampinjona. Na sve to nacepkati mocarelu, posuti još jednu manju šaku origana po svemu, pa oko mocarele pobacate pršut. Po želji staviti i koju maslinu preko svega.

Peći 20 minuta u prethodno dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Tart s malinama

Recept dana: Tart s malinama

22.06.2018. 13:55 13:59
Recept dana: Baklava

Recept dana: Baklava

19.06.2018. 13:39 13:42