Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Kus-kus s graškom

11.05.2018. 11:39 11:44
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Kus-kus, poznat i kao “najmanja testenina na svetu”, nastaje mlevenjem i oblikovanjem jedne vrste durum pšenice. Izgledom podseća na neku vrstu žitarice, ali prema načinu na koji se proizvodi zapravo se svrstava u – testeninu i sadrži gluten.

Sastojci:

- 250 g kus- kusa,

-30 g maslaca,

- 200 g graška,

- 2 paradajza,

- 2 struka mladog luka,

- crvena paprika,

- 125 g feta sira,

- 50 g pinjola,

- maslinovo ulje,

- sok od pola limuna,

- pola veze peršuna,

- so i biber po ukusu

Priprema:

1. Skuvati čašu i po vode sa solju i biberom i u dubljoj činiji preliti kus-kus.

2. Poklopiti činiju tanjirom i nakon pet minuta ubaciti maslac i promešati viljuškom da se razbiju grudvice.

3. Pinjole propržiti na tiganju bez masnoće, pa ostaviti sa strane.

4. Grašak ubaciti u ključalu vodu, skuvati, pa kad je kuvan, isprati ga hladnom vodom.

5. Paradajz, papriku i luk oprati i iseći na manje delove, a feta sir na kocke.

6. U činiju sa kus-kusom dodati grašak, paradajz, luk, papriku, maslinovo ulje, sok od limuna, pa sve promešati.

7. Na vrh staviti kockice sira i peršun.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Torta s jagodama

Recept dana: Torta s jagodama

08.05.2018. 12:00 12:03
Recept dana: Napoleonov kolač

Recept dana: Napoleonov kolač

03.05.2018. 19:21 19:22