Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pečeno pile s medom i limunom

17.10.2017. 15:51 16:00
Piše:
Foto: pixabay.com

Limun i med su glavni „krivci“ za hrskavu koricu i sočno meso, a finoj aromi sasvim sigurno će doprineti i masline.

Sastojci:

- 700 g piletine,

- 2 veća limuna,

- 50 g putera,

- 2 kašike meda,

- 2 kašike maslina,

- 2 glavice luka,

- so i biber po ukusu

Priprema:

1. Očistiti i tranžirati pile, pa ga posoliti i pobiberiti.

2. Luk iseći na kolutove, pa jedan limun iscediti,a drugi iseći na kolutove.

3. Pomešati sok od limuna, otopljeni puter i med, pa sve zajedno ugrejati na laganoj vatri dok se med ne rastopi.

4. U vatrostalnu posudu staviti na kolutiće iseckan luk i limun, meso i masline, pa sve preliti sokom.

5. Staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni.

6. Ako piletina počne brzo da tamni, poklopiti posudu, pa je otklopiti 10 minuta pre kraja pečenja.

7. Poslužiti uz pire krumpir ili pirinač.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Čoko moko torta

Recept dana: Čoko moko torta

06.10.2017. 16:07 16:10
Recept dana: Medenjaci

Recept dana: Medenjaci

03.10.2017. 16:46 16:55