POSNA VEČERA za celu porodicu: Oduševiće vas, pravi se za tren oka,a potrošićete manje od 300 dinara
Ova pita nije samo ukusna, već je i jednostavna za pripremu, što je čini savršenim izborom za svaki ručak ili večeru.
Iako mnogi vole da u pitu kupusaru stavljaju luk, u ovu ne ide, pa je jelo mnogo laganije.
Svakoj domaćici ponekad nedostaje ideja, a pita sa kupusom je idealna za bilo koje doba dana. Ona je od onih jela koja nam donosi sećanja na domaće kuhinje, miris svežeg testa i ukus bogatog fila.
Uz nekoliko osnovnih sastojaka, možete uživati u sočnom i aromatičnom jelu koje će oduševiti celu porodicu.
Sastojci:
500gr kora za pitu
glavica kiselog kupusa
kisela voda
biber
ulje
Priprema:
Kiseli kupus dobro operite, kako bi so izašao iz njega, a potom ga iseckajte sitno, što sitnije. Zatim tako iseckan kupus prodinstajte na malo ulja. Slažite pitu tako što ćete kore blago poprskati kiselom vodom, filovati kupusom i savijati ili slagati u pleh. Peći na 200 stepeni celzijusa oko 40 minuta.
Ova pita sa kupusom je savršena kao glavno jelo, odnosno idealna je za doručak ili večeru, a možete je poslužiti uz drugu omiljenu salatu. Uživajte u bogatom ukusu koji će vas podsetiti na domaću kuhinju i prijatne trenutke s porodicom i prijateljima!
Informer.rs