POSNA PITA SA JABUKAMA KOJA MIRIŠE NA DETINJSTVO Lagan i brz recept od gotovih kora
Ako tražite savršenu posnu pitu sa jabukama koja je jednostavna za pripremu, a pritom neodoljivo miriše na cimet i vanilu, ovaj recept je pravi izbor.
Sastojci
Kore za pitu 500 g
Jabuke 1 kg
Šećer 200 g
Vanilin šećer 1
Cimet 1 kašičica
Griz 100 g
Ulje 100 g
Mineralna voda 100 ml
Šećer u prahu za posipanje
Kako pripremiti:
Jabuke oljuštite i narendajte. Dodajte šećer, vanilin šećer i cimet, pa sve dobro izmešajte. Uzmite jednu koru za pitu, premažite je uljem i pospite grizom. Preko nje stavite drugu koru, ponovo premažite uljem i pospite grizom. Na treću koru stavite deo pripremljenih jabuka, pa sve zajedno urolajte. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve kore i jabuke. Rolate poredajte u podmazan pleh.
Premažite ih uljem i prelijte mineralnom vodom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta, ili dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju. Kada se pita ohladi, pospite je prah šećerom.