Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Jedan zalogaj i nećete moći da stanete

PORODIČNI RECEPT VESNE ZMIJANAC Kupus sa teletinom koji će vas verujemo osvojiti na „prvu kašiku“

26.11.2024. 16:54 17:26
Piše:
рецепт
Foto: pixabay/ NOVA RS

Okružena prirodom i u miru pevačica uživa da najmilijima kuva.

Kada nema nastupe i snimanja, Vesna Zmijanac voli da provodi vreme sa porodicom, a nema lepšeg mesta do porodične oaza na Bukulji.

Okružena prirodom i u miru pevačica uživa da najmilijima kuva, a recept Vesna Zmijanac za kupus sa teletinom njene unuke Rea i Hana posebno vole.

Za recept Vesne Zmijanac biće vam potrebni sledeći sastojci:

- 700 g teletine

- veća glavica kupusa

- jedan crni luk

- jedna šargarepa

- po želji krompir

- 150 ml soka od paradajza

- kašika mlevene paprike

- kašika biljnih začina

- kašika brašna

- biber

- malo celera po ukusu

Priprema:

Teletinu isecite na veće komade i poređajte po dnu šerpe. Preko stavite polovinu kupusa (listove koje ste isekli na veće delove), zatim luk i šargarepu iseckanu na kolutove.

Preko toga složite ostatak kupusa, prelijte sokom od paradajza i dodajte začine. Nalijte toplom vodom, poklopite i ostavite da se kuva dva sata na tihoj vatri.

Na kraju napravite zapršku, dodajte je jelu i ostavite da se kupus krčka još nekoliko minuta.

Nije ni čudo što Vesnine unuke ovom jelu ne nalaze manu, a verujemo da će se dopasti i vašim ukućanima.

Izvor:
Espreso/Gloria
Piše:
Pošaljite komentar