Један залогај и нећете моћи да станете
ПОРОДИЧНИ РЕЦЕПТ ВЕСНЕ ЗМИЈАНАЦ Купус са телетином који ће вас верујемо освојити на „прву кашику“
Окружена природом и у миру певачица ужива да најмилијима кува.
Када нема наступе и снимања, Весна Змијанац воли да проводи време са породицом, а нема лепшег места до породичне оаза на Букуљи.
Окружена природом и у миру певачица ужива да најмилијима кува, а рецепт Весна Змијанац за купус са телетином њене унуке Реа и Хана посебно воле.
За рецепт Весне Змијанац биће вам потребни следећи састојци:
- 700 г телетине
- већа главица купуса
- један црни лук
- једна шаргарепа
- по жељи кромпир
- 150 мл сока од парадајза
- кашика млевене паприке
- кашика биљних зачина
- кашика брашна
- бибер
- мало целера по укусу
Припрема:
Телетину исеците на веће комаде и поређајте по дну шерпе. Преко ставите половину купуса (листове које сте исекли на веће делове), затим лук и шаргарепу исецкану на колутове.
Преко тога сложите остатак купуса, прелијте соком од парадајза и додајте зачине. Налијте топлом водом, поклопите и оставите да се кува два сата на тихој ватри.
На крају направите запршку, додајте је јелу и оставите да се купус крчка још неколико минута.
Није ни чудо што Веснине унуке овом јелу не налазе ману, а верујемо да ће се допасти и вашим укућанима.