Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PAPRIKAŠ NA VODI po receptu monaha sa Hilandara Ukus neuporedivo BOLJI OD ONOG SA MESOM, a pravi se ZAČAS

13.12.2023. 13:46 14:09
Piše:
Foto: Pixabay.com/Dnevnik.rs

Recept sa Hilandara za paprikaš obavezno zabeležite, jer verujemo da lepši niste jeli, a uz to je i veoma zdrav.

Božićni post je u toku, te je ovaj paprikaš idealan za vašu današnju trpezu. Međutim, obožavaju ga i oni koji mrse. Toliko je ukusan da nećete ni primetiti da nema mesa, a sprema se veoma brzo i jednostavno. Pritom, za ovaj ukusan ručak vam nije potrebno mnogo novca i vrlo je izdašan.

Sastojci:

- 1/2 kg krompira

- 1/2 kg crnog luka

- 2 šargarepe

- 4 mesnate paprike

- 1 veza peršuna

- 2 kašike suvog začina

- 2 kašike brašna

- mlevena paprika

- so

Priprema:

Krompire oljuštiti i iseći na kocke, naliti vodom da ogreznu i staviti iseckani crni luk, šargarepu, paprike i sve skuvati. Brašno i mlevenu papriku razmutiti u malo vode i umešati u jelo.

Dodati začin i so po ukusu, pa skloniti sa šporeta i dodati vezu sitno seckanog peršuna.

kurir.rs/Dnevnik

Piše:
Pošaljite komentar