ПАПРИКАШ НА ВОДИ по рецепту монаха са Хиландара Укус неупоредиво БОЉИ ОД ОНОГ СА МЕСОМ, а прави се ЗАЧАС
Рецепт са Хиландара за паприкаш обавезно забележите, јер верујемо да лепши нисте јели, а уз то је и веома здрав.
Божићни пост је у току, те је овај паприкаш идеалан за вашу данашњу трпезу. Међутим, обожавају га и они који мрсе. Толико је укусан да нећете ни приметити да нема меса, а спрема се веома брзо и једноставно. Притом, за овај укусан ручак вам није потребно много новца и врло је издашан.
Састојци:
- 1/2 кг кромпира
- 1/2 кг црног лука
- 2 шаргарепе
- 4 меснате паприке
- 1 веза першуна
- 2 кашике сувог зачина
- 2 кашике брашна
- млевена паприка
- со
Припрема:
Кромпире ољуштити и исећи на коцке, налити водом да огрезну и ставити исецкани црни лук, шаргарепу, паприке и све скувати. Брашно и млевену паприку размутити у мало воде и умешати у јело.
Додати зачин и со по укусу, па склонити са шпорета и додати везу ситно сецканог першуна.
kurir.rs/Dnеvnik