OVU GREŠKU PRAVI VEĆINA SRPSKIH DOMAĆICA Zbog jednog sastojka ĆUFTE i FAŠIRI nikako da budu MEKANI kao duša
Sve srpske domaćice ga dodaju u mleveno meso, a kvari ukus ćufti i faširanih šnicli
Mleveno meso se često koristiti za pripremu različitih vrste jela. Od njega možete da pravite rolate, musaku, da punite paprike, a odlično je i kao nadev za pite i burek... Ne samo što je ukusno, već se i lako priprema, pa se mleveno meso često upotrebljava kada se sprema neka hrana.
Najpoznatije jelo od mlevenog mesa su ćevapi, ali odmah zatim idu ćufte i faširane šnicle.
Kada se prave ćufte i faširi, srpske domaćice često u smesu dodaju i jaje.
Jaje je u velikoj meri protein i zgrušava se kada se prži. Zbog toga ćufte ili faširane šnicle postaju tvrde. U mleveno meso dodajte samo žumance, ali najbolje ne dodavati jaje uopšte.
Najbolja zamena za jaja su ovsene pahuljice, a dovoljna je 1-1,5 kašika na 400 g mlevenog mesa. Pre nego što ih dodate potopite ih u vrelu vodu na 10 minuta, pa kada se ohlade dodajte u smesu.
Dnevnik/Stvar ukusa