Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVU GREŠKU PRAVI VEĆINA SRPSKIH DOMAĆICA Zbog jednog sastojka ĆUFTE i FAŠIRI nikako da budu MEKANI kao duša

04.03.2024. 21:10 21:15
Piše:
Foto: pixabay.com

Sve srpske domaćice ga dodaju u mleveno meso, a kvari ukus ćufti i faširanih šnicli

Mleveno meso se često koristiti za pripremu različitih vrste jela. Od njega možete da pravite rolate, musaku, da punite paprike, a odlično je i kao nadev za pite i burek... Ne samo što je ukusno, već se i lako priprema, pa se mleveno meso često upotrebljava kada se sprema neka hrana.

Najpoznatije jelo od mlevenog mesa su ćevapi, ali odmah zatim idu ćufte i faširane šnicle.

Kada se prave ćufte i faširi, srpske domaćice često u smesu dodaju i jaje.

Jaje je u velikoj meri protein i zgrušava se kada se prži. Zbog toga ćufte ili faširane šnicle postaju tvrde. U mleveno meso dodajte samo žumance, ali najbolje ne dodavati jaje uopšte.

Najbolja zamena za jaja su ovsene pahuljice, a dovoljna je 1-1,5 kašika na 400 g mlevenog mesa. Pre nego što ih dodate potopite ih u vrelu vodu na 10 minuta, pa kada se ohlade dodajte u smesu.

Dnevnik/Stvar ukusa

Piše:
Pošaljite komentar
NEĆE VAM NEDOSTAJATI MESO Ukusne ćufte od pečuraka pripremljene u rerni

NEĆE VAM NEDOSTAJATI MESO Ukusne ćufte od pečuraka pripremljene u rerni

08.12.2023. 16:24 16:36