ОВУ ГРЕШКУ ПРАВИ ВЕЋИНА СРПСКИХ ДОМАЋИЦА Због једног састојка ЋУФТЕ и ФАШИРИ никако да буду МЕКАНИ као душа
Све српске домаћице га додају у млевено месо, а квари укус ћуфти и фашираних шницли
Млевено месо се често користити за припрему различитих врсте јела. Од њега можете да правите ролате, мусаку, да пуните паприке, а одлично је и као надев за пите и бурек... Не само што је укусно, већ се и лако припрема, па се млевено месо често употребљава када се спрема нека храна.
Најпознатије јело од млевеног меса су ћевапи, али одмах затим иду ћуфте и фаширане шницле.
Када се праве ћуфте и фашири, српске домаћице често у смесу додају и јаје.
Јаје је у великој мери протеин и згрушава се када се пржи. Због тога ћуфте или фаширане шницле постају тврде. У млевено месо додајте само жуманце, али најбоље не додавати јаје уопште.
Најбоља замена за јаја су овсене пахуљице, а довољна је 1-1,5 кашика на 400 г млевеног меса. Пре него што их додате потопите их у врелу воду на 10 минута, па када се охладе додајте у смесу.
Дневник/Ствар укуса