Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВУ ГРЕШКУ ПРАВИ ВЕЋИНА СРПСКИХ ДОМАЋИЦА Због једног састојка ЋУФТЕ и ФАШИРИ никако да буду МЕКАНИ као душа

04.03.2024. 21:10 21:15
Пише:
Фото: pixabay.com

Све српске домаћице га додају у млевено месо, а квари укус ћуфти и фашираних шницли

Млевено месо се често користити за припрему различитих врсте јела. Од њега можете да правите ролате, мусаку, да пуните паприке, а одлично је и као надев за пите и бурек... Не само што је укусно, већ се и лако припрема, па се млевено месо често употребљава када се спрема нека храна.

Најпознатије јело од млевеног меса су ћевапи, али одмах затим иду ћуфте и фаширане шницле.

Када се праве ћуфте и фашири, српске домаћице често у смесу додају и јаје.

Јаје је у великој мери протеин и згрушава се када се пржи. Због тога ћуфте или фаширане шницле постају тврде. У млевено месо додајте само жуманце, али најбоље не додавати јаје уопште.

Најбоља замена за јаја су овсене пахуљице, а довољна је 1-1,5 кашика на 400 г млевеног меса. Пре него што их додате потопите их у врелу воду на 10 минута, па када се охладе додајте у смесу.

Дневник/Ствар укуса

Пише:
Пошаљите коментар
НЕЋЕ ВАМ НЕДОСТАЈАТИ МЕСО Укусне ћуфте од печурака припремљене у рерни

НЕЋЕ ВАМ НЕДОСТАЈАТИ МЕСО Укусне ћуфте од печурака припремљене у рерни

08.12.2023. 16:24 16:36