Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVO JE RECEPT ZA NAJUKUSNIJU TUFAHIJA TORTU Savršeni spoj pečenih jabuka mlevenog keksa i biskvita

28.12.2024. 20:32 20:55
Piše:
Izvor:
Srbija danas
туфахије
Foto: Instagram printscreen/receptdana

Predstavljamo vam recept za preukusnu tufahija tortu.

Spoj pečenih jabuka, mlevenog kesa i biskvita koji je savršen, biće dobar izbor ne samo za slavsku trpezu već i ukoliko želite da obradujete ukućane nekom ukusnom poslasticom.

Sastojci:

7 jabuka

80 grama mlevenih oraha

80 grama mlevenog keksa

Sastojci za biskvit:

5 jaja

7 kašika šećera

7 kašika brašna

6 kašika mleka

6 kašika ulja

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

Sastojci za ukrašavanje:

  • 2 decilitra  slatke pavlake
  • mleveni keks

Jabuke oguliti i izdubiti im sredinu. Okrugli kalup prekriti papirom za pečenje, posuti šećerom i složiti jabuke. Sredinu jabuka napuniti mlevenim orasima i keksom. Punjene jabuke peći oko 25 minuta u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusovih.

Biskvit

Belanca sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. Dodati navedene sastojke.

Biskvit preliti preko jabuka i peći oko 30 minuta u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni.

Pečenu tortu hladiti nekoliko sati i okrenuti tako da jabuke budu s gornje strane. Ohlađenu tortu ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i mlevenim keksom.

Izvor:
Srbija danas
Piše:
Pošaljite komentar
OVO JE NAJBRŽA TORTA IKAD! Omiljeni srpski slatkiš je njen neizostavni deo
торта

OVO JE NAJBRŽA TORTA IKAD! Omiljeni srpski slatkiš je njen neizostavni deo

24.12.2024. 10:22 10:32