clear sky
5°C
01.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0149
usd
112.4386
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ ТУФАХИЈА ТОРТУ Савршени спој печених јабука млевеног кекса и бисквита

28.12.2024. 20:32 20:55
Пише:
Извор:
Srbija danas
туфахије
Фото: Instagram printscreen/receptdana

Представљамо вам рецепт за преукусну туфахија торту.

Спој печених јабука, млевеног кеса и бисквита који је савршен, биће добар избор не само за славску трпезу већ и уколико желите да обрадујете укућане неком укусном посластицом.

Састојци:

7 јабука

80 грама млевених ораха

80 грама млевеног кекса

Састојци за бисквит:

5 јаја

7 кашика шећера

7 кашика брашна

6 кашика млека

6 кашика уља

1 прашак за пециво

1 ванилин шећер

Састојци за украшавање:

  • 2 децилитра  слатке павлаке
  • млевени кекс

Јабуке огулити и издубити им средину. Округли калуп прекрити папиром за печење, посути шећером и сложити јабуке. Средину јабука напунити млевеним орасима и кексом. Пуњене јабуке пећи око 25 минута у пећници загрејаној на 200 степени Целзијусових.

Бисквит

Беланца собне температуре мутити миксером, поступно додавати шећер. Додати наведене састојке.

Бисквит прелити преко јабука и пећи око 30 минута у пећници загрејаној на 180 степени.

Печену торту хладити неколико сати и окренути тако да јабуке буду с горње стране. Охлађену торту украсити умућеном слатком павлаком и млевеним кексом.

Извор:
Srbija danas
Пише:
Пошаљите коментар
ОВО ЈЕ НАЈБРЖА ТОРТА ИКАД! Омиљени српски слаткиш је њен неизоставни део
торта

ОВО ЈЕ НАЈБРЖА ТОРТА ИКАД! Омиљени српски слаткиш је њен неизоставни део

24.12.2024. 10:22 10:32