NAPRAVITE PUTER OD CRVENOG VINA! Fenomenalan prilog svim jelima, probajte nešto SASVIM DRUGAČIJE
Puter možete da mažete na hleb, da pečete na njemu, da ga stavljate u torte. Saznajte i kako da napravite najbolji puter od crvenog vina.
Uvek je bolja opcija da sami napravite puter. Naravno, možete da koristite i kupovni, ali ga obogatite raznovrsnim začinima kako bi bio ukusniji.
Napravite puter od crvenog vina koji možete da koristite za pečenje mesa, ali isto tako možete i da stavite kriške putera preko vrelog mesa i tako napravite preukusan sos.
Sastojci:
200 g putera
50 g crnog luka
300 ml crvenog vina
1 lovorov list
2 grančice timijana
2 kašike seckanog peršuna
150 ml bujona
malo limunovog soka
Prioprema:
U jednu šerpu sipajte bujon i kuvajte dok većina tečnosti ne ispari. Treba da vam ostane samo 2 kašike.
U drugu šerpu sipajte crveno vino, sitno seckani luk, dodajte lovorov list i timijan i kuvajte dok ne ispari. Crnog vina treba da bude 100 ml. Izvadite iz crvenog vina lovor i timijan, pa dodajte dve kašike bujona. Promešajte, pa sklonite sa šporeta.
Dodajte ovu mešavinu u puter sobne temeprature, pa dodajte i seckani peršun. Sve dobro umutite, pa stavite na providnu foliju i umotajte. Stavite u frižider da se stegne.
Krstarica.rs/ Dnevnik