НАПРАВИТЕ ПУТЕР ОД ЦРВЕНОГ ВИНА! Феноменалан прилог свим јелима, пробајте нешто САСВИМ ДРУГАЧИЈЕ
Путер можете да мажете на хлеб, да печете на њему, да га стављате у торте. Сазнајте и како да направите најбољи путер од црвеног вина.
Увек је боља опција да сами направите путер. Наравно, можете да користите и куповни, али га обогатите разноврсним зачинима како би био укуснији.
Направите путер од црвеног вина који можете да користите за печење меса, али исто тако можете и да ставите кришке путера преко врелог меса и тако направите преукусан сос.
Састојци:
200 г путера
50 г црног лука
300 мл црвеног вина
1 ловоров лист
2 гранчице тимијана
2 кашике сецканог першуна
150 мл бујона
мало лимуновог сока
Приопрема:
У једну шерпу сипајте бујон и кувајте док већина течности не испари. Треба да вам остане само 2 кашике.
У другу шерпу сипајте црвено вино, ситно сецкани лук, додајте ловоров лист и тимијан и кувајте док не испари. Црног вина треба да буде 100 мл. Извадите из црвеног вина ловор и тимијан, па додајте две кашике бујона. Промешајте, па склоните са шпорета.
Додајте ову мешавину у путер собне темепратуре, па додајте и сецкани першун. Све добро умутите, па ставите на провидну фолију и умотајте. Ставите у фрижидер да се стегне.
Krstarica.rs/ Дневник