NAJBOLJI PILAV SA KOBASICAMA Lako i jednostavno – eto ručka očas posla!
Ako nemate ideju šta da spremate za porodicu, onda možete da napravite bakin pilav sa kobasicama.
Potrebno je:
- 350 gr kobasica
- 1 praziluk
- mešano povrće sitno seckano, može i neko mešano, zamrznuto, za rusku salatu, il` đuveč, npr.
- 100 gr opranog pirinča
- ulje
- suvi začin
- mleveni biber
- malo belog luka
Priprema:
U šerpu koja može ići i u rernu sipati ulje, pa propržiti sečene kobasice. Dodati nasečen praziluk, pa kad se malo izdinsta, dodati seckano povrće koje imate.
Možete staviti iz kese smrznuto za rusku salatu, malo smrznute boranije i šaku kukuruza šećerca i po želji seckan krompir. Izdinstati malo, dodati suvi začin, ml. biber, beli luk u granulama i na kraju opran pirinač.
Dodati vode da ogrezne i kuvati 5-6 minuta pa staviti u vruću rernu na 220 stepeni da se zapeče i tečnost ispari, ali ostavite ga malo sočnog da ne bude sasvim suv.
Ukoliko, baš želite da budete kreativni, možete pred kraj dodati umućeno jaje, dva – odgore, da se zapeče.
Informer.rs/ Dnevnik