LETNJI RUČAK ZA KOJI ĆE VAM SVAKO TRAŽITI RECEPT, ZAHVALIĆETE NAM SE KASNIJE Paprike punjene sirom su prava poslastica
Jednostavno i ukusno jelo je odličan izbor za letnji ručak.
Za pripremu ovog jela možete koristiti sir po želji – sitni sir, fetu ili neki punomasni sir. A možete i da pomešate više vrsta sira, kao i da dodate malo seckane šunke ili začine po želji.
Sastojci:
5 većih paprika babura ili crvenih paprika šilja
600 g sitnog ili izrendanog punomasnog sira
3-4 jajeta
1 vezica svežeg peršuna
so i biber po ukusu
ostali začini po ukusu
malo ulja
Priprema:
Operite paprike i uklonite semenke.
Ako koristite babure, presecite ih napola, po dužini.
Pomešajte sir i jaja.
Mešajte sve dok se ne sjedine.
Posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun.
Filujte paprike i ređajte ih u podmazanu vatrostalnu činiju.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni sve dok ne porumene.