ЛЕТЊИ РУЧАК ЗА КОЈИ ЋЕ ВАМ СВАКО ТРАЖИТИ РЕЦЕПТ, ЗАХВАЛИЋЕТЕ НАМ СЕ КАСНИЈЕ Паприке пуњене сиром су права посластица
Једноставно и укусно јело је одличан избор за летњи ручак.
За припрему овог јела можете користити сир по жељи – ситни сир, фету или неки пуномасни сир. А можете и да помешате више врста сира, као и да додате мало сецкане шунке или зачине по жељи.
Састојци:
5 већих паприка бабура или црвених паприка шиља
600 г ситног или изренданог пуномасног сира
3-4 јајета
1 везица свежег першуна
со и бибер по укусу
остали зачини по укусу
мало уља
Припрема:
Оперите паприке и уклоните семенке.
Ако користите бабуре, пресеците их напола, по дужини.
Помешајте сир и јаја.
Мешајте све док се не сједине.
Посолите, побиберите и додајте сецкани першун.
Филујте паприке и ређајте их у подмазану ватросталну чинију.
Пеците у рерни загрејаној на 200 степени све док не порумене.