Instagram trend: "Procvetali" sladoledi u poslastičarnicama
Sladoled u obliku cveća, vizuelno impresivan desert, delo je pariškog lanca Kafe Amorina, čije se slatke „ekspoziture“ nalaze širom Evrope, Amerike, Azije, pa čak i Afrike.
Kako bi proizveli ove slatke ruže, stručni sladoledari Amorina kornete pune tanjim kuglama od kojih onda u obliku slova D oblikuju latice.
Umesto trešnje na vrhu ili čokoladnog prelijeva, u centar ovog ukusnog cvetića najčešće se stavi mali makaron.
Kristiano Sereni i Paolo Benaši, prijatelji od malih nogu, ovaj su desert osmislili još 2002. godine u srcu Pariza, a njihov primarni cilj je, kako su izjavili, da „prave najkvalitetniji sladoled bez veštačkih boja i zaslađivača”.
Njihovu očaravajuću tehniku izrade preuzeli su i drugi lanci širom svijeta, te i ne čudi da fotografije ovog deserta iskaču na Instagram profilima na sve strane...