Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Инстаграм тренд: "Процветали" сладоледи у посластичарницама

20.06.2018. 09:15 09:23
Пише:
Фото: pixabay.com

Сладолед у облику цвећа, визуелно импресиван десерт, дело је паришког ланца Кафе Аморина, чије се слатке „експозитуре“ налазе широм Европе, Америке, Азије, па чак и Африке.

Како би произвели ове слатке руже, стручни сладоледари Аморина корнете пуне тањим куглама од којих онда у облику слова Д обликују латице.

Уместо трешње на врху или чоколадног прелијева, у центар овог укусног цветића најчешће се стави мали макарон.

Кристиано Серени и Паоло Бенаши, пријатељи од малих ногу, овај су десерт осмислили још 2002. године у срцу Париза, а њихов примарни циљ је, како су изјавили, да  „праве најквалитетнији сладолед без вештачких боја и заслађивача”.

Њихову очаравајућу технику израде преузели су и други ланци широм свијета, те и не чуди да фотографије овог десерта искачу на Инстаграм профилима на све стране...

 

Пише:
Пошаљите коментар
Мелбурн: Нови тренд - кафа с укусом броколија

Мелбурн: Нови тренд - кафа с укусом броколија

09.06.2018. 09:53 09:54