Инстаграм тренд: "Процветали" сладоледи у посластичарницама
Сладолед у облику цвећа, визуелно импресиван десерт, дело је паришког ланца Кафе Аморина, чије се слатке „експозитуре“ налазе широм Европе, Америке, Азије, па чак и Африке.
Како би произвели ове слатке руже, стручни сладоледари Аморина корнете пуне тањим куглама од којих онда у облику слова Д обликују латице.
Уместо трешње на врху или чоколадног прелијева, у центар овог укусног цветића најчешће се стави мали макарон.
Кристиано Серени и Паоло Бенаши, пријатељи од малих ногу, овај су десерт осмислили још 2002. године у срцу Париза, а њихов примарни циљ је, како су изјавили, да „праве најквалитетнији сладолед без вештачких боја и заслађивача”.
Њихову очаравајућу технику израде преузели су и други ланци широм свијета, те и не чуди да фотографије овог десерта искачу на Инстаграм профилима на све стране...