IDEALAN LETNJI RUČAK: Zapečene makarone s paprikom i tikvicama
Napravite lagani letnji ručak koji ne košta mnogo, a sve što vam treba su makarone i povrće.
Sastojci:
pakovanje makarona
dve manje tikvice
tri pečene crvene paprike
glavica crnog luka
tri čena belog luka
nekoliko cvetova brokolija
200 g parmezana
200 g paradajz pelata
peršun, začinsko bilje
biber, so
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckajte, a tikvice izrendajte i ocedite vodu. Pečenu crvenu papriku i paradajz pelat usitnite u blenderu i ostavite sa strane.
Na ulju propržite luk, dodajte tikvice i dinstajte. Začinite začinskim biljem i biberom. U povrće sipajte paradajz i papriku, smanjite temperaturu, pa ostavite da se krčka dvadesetak minuta. Obarite brokoli.
Dok se sos krčka, skuvajte makarone, procedite ih i pomešajte sa sosom. Sve sipajte u vatrostalnu činiju, pospite parmezanom, dodajte sitno iseckan peršun i cvetove obarenog brokolija. Pecite u zagrejanoj rerni dok se sir ne otopi.
Služite toplo.
Informer.rs/ Dnevnik