ИДЕАЛАН ЛЕТЊИ РУЧАК: Запечене макароне с паприком и тиквицама
Направите лагани летњи ручак који не кошта много, а све што вам треба су макароне и поврће.
Састојци:
паковање макарона
две мање тиквице
три печене црвене паприке
главица црног лука
три чена белог лука
неколико цветова броколија
200 г пармезана
200 г парадајз пелата
першун, зачинско биље
бибер, со
Припрема:
Црни и бели лук ситно исецкајте, а тиквице изрендајте и оцедите воду. Печену црвену паприку и парадајз пелат уситните у блендеру и оставите са стране.
На уљу пропржите лук, додајте тиквице и динстајте. Зачините зачинским биљем и бибером. У поврће сипајте парадајз и паприку, смањите температуру, па оставите да се крчка двадесетак минута. Обарите броколи.
Док се сос крчка, скувајте макароне, процедите их и помешајте са сосом. Све сипајте у ватросталну чинију, поспите пармезаном, додајте ситно исецкан першун и цветове обареног броколија. Пеците у загрејаној рерни док се сир не отопи.
Служите топло.
Informеr.rs/ Дневник