Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Gastro avantura: Pohovani ananas

13.04.2017. 12:44 12:49
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Na stranu činjenica da je svako vreme idelno za isprobati nešto novo i drugačije, ali praznici su, ipak, idealni za taj posao.

Iako zvuči neobično, pohovani ananas je sjajna poslastica koja se sastoji od mekih krišaka ananasa „presvučenih“ u tanki i hrskavi omotač koji miriše na kokos. Zvuči primaljivo? Donosimo vam i recept, te opravdanja za neprobanje ove poslastice više nemate.

Jer, znate kako se kaže: ponekad valja sebe i počastiti.

Sastojci:

1 veći ananas,

2 jajeta,

100 ml mleka,

1 kašika kokosovog ulja,

2 kašike kokosovog šećera,

25 g brašna,

25 g kokosa u prahu,

prstohvat sode bikarbone,

prstohvat soli

Priprema:

1. Iseći kolutove od ananasa, debljine oko jedan centimetar.

2. Na svakom kolutu pažljivo izdubiti sredinu, pazeći da se ne slomi, a potom ih nežno prosušiti papirnim ubrusom.

3. U jednu posudu staviti mokre sastojke - jaja, mleko, ulje i dodati šećer.

4. U drugoj posudi pomešati brašno, kokos u prahu, sodu bikarbonu i so.

5. Suve sastojke dodati u mokre i dobro ih sjedinite kašikom. Ako je smesa previše gusta, razrediti je mlekom.

6. U tiganj sipati malo ulja (kokosovo ili suncokretovo, prema želji) i zagrejati ga na srednje jakoj temperaturi.

7. Kolut ananasa umočiti u smesu, ocediti višak smese, pa ga staviti u tiganj. Pržite ga do zlatne boje s jedne i s druge strane i tako nastaviti dok se ne potroši čitava smesa.

Služiti toplo uz dodak svežeg voća, med ili, što da ne, preliv od čokolade.

Piše:
Pošaljite komentar