Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Гастро авантура: Поховани ананас

13.04.2017. 12:44 12:49
Пише:
Фото: www.freeimages.com

На страну чињеница да је свако време иделно за испробати нешто ново и другачије, али празници су, ипак, идеални за тај посао.

Иако звучи необично, поховани ананас је сјајна посластица која се састоји од меких кришака ананаса „пресвучених“ у танки и хрскави омотач који мирише на кокос. Звучи примаљиво? Доносимо вам и рецепт, те оправдања за непробање ове посластице више немате.

Јер, знате како се каже: понекад ваља себе и почастити.

Састојци:

1 већи ананас,

2 јајета,

100 мл млека,

1 кашика кокосовог уља,

2 кашике кокосовог шећера,

25 г брашна,

25 г кокоса у праху,

прстохват соде бикарбоне,

прстохват соли

Припрема:

1. Исећи колутове од ананаса, дебљине око један центиметар.

2. На сваком колуту пажљиво издубити средину, пазећи да се не сломи, а потом их нежно просушити папирним убрусом.

3. У једну посуду ставити мокре састојке - јаја, млеко, уље и додати шећер.

4. У другој посуди помешати брашно, кокос у праху, соду бикарбону и со.

5. Суве састојке додати у мокре и добро их сједините кашиком. Ако је смеса превише густа, разредити је млеком.

6. У тигањ сипати мало уља (кокосово или сунцокретово, према жељи) и загрејати га на средње јакој температури.

7. Колут ананаса умочити у смесу, оцедити вишак смесе, па га ставити у тигањ. Пржите га до златне боје с једне и с друге стране и тако наставити док се не потроши читава смеса.

Служити топло уз додак свежег воћа, мед или, што да не, прелив од чоколаде.

Пише:
Пошаљите коментар