(FOTO) DA LI ISPIRATE TESTENINU NAKON KUVANJA? Ovo je put do najukusnijeg jela
Kuvanje testenine se često smatra jednostavnim zadatkom.
Ipak, postoje neki važni detalji koji mogu napraviti razliku između običnog jela i onog zaista savršenog.
Iako mnogi od nas imaju svoje rutine u pripremi testenine, postoje greške koje mogu uzrokovati da sos za testeninu ne ispadne kako treba.
Jedna od najčešćih grešaka je ispiranje testenine nakon kuvanja. Iako možda mislite da je to dobar korak kako bi se uklonili višak skroba, zapravo činite upravo suprotno od onoga što bi trebalo da bude.
Naime, skrob koji ostaje na testenini ključan je za to da umak pravilno upije i sjedini uz testeninu. Ako isperete testeninu, gubite taj važan sloj skroba koji omogućava sosu da se zalepi za testeninu.
Nakon što skuvate testeninu, najbolje je odmah je dodati u pripremljeni sos. Na taj način, testenina će završiti svoje kuvanje u sosu, što će joj omogućiti da upije sve ukuse i postane savršeno povezano jelo. Ukoliko je sos pregust, možete da koristite vodu u kojoj se kuvala testenina da ga razredite i dodatno povežete sa samom testeninom.
Kada testeninu ne isperete i kada je odmah stavite u sos, rezultati će biti puno bolji. Ovaj jednostavan trik pomoći će da vaše jelo bude puno ukusnije i savršeno usklađeno.