overcast clouds
14°C
29.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) ДА ЛИ ИСПИРАТЕ ТЕСТЕНИНУ НАКОН КУВАЊА? Ово је пут до најукуснијег јела

24.03.2025. 17:22 17:34
Пише:
Извор:
Klix.ba/ Дневник
testenina
Фото: pixabay.com, ilustracija

Кување тестенине се често сматра једноставним задатком.

Ипак, постоје неки важни детаљи који могу направити разлику између обичног јела и оног заиста савршеног.

Иако многи од нас имају своје рутине у припреми тестенине, постоје грешке које могу узроковати да сос за тестенину не испадне како треба.

testenina
Фото: pixabay.com, ilustracija

Једна од најчешћих грешака је испирање тестенине након кувања. Иако можда мислите да је то добар корак како би се уклонили вишак скроба, заправо чините управо супротно од онога што би требало да буде.

Наиме, скроб који остаје на тестенини кључан је за то да умак правилно упије и сједини уз тестенину. Ако исперете тестенину, губите тај важан слој скроба који омогућава сосу да се залепи за тестенину.

pasta
Фото: pixabay.com, ilustracija

Након што скувате тестенину, најбоље је одмах је додати у припремљени сос. На тај начин, тестенина ће завршити своје кување у сосу, што ће јој омогућити да упије све укусе и постане савршено повезано јело. Уколико је сос прегуст, можете да користите воду у којој се кувала тестенина да га разредите и додатно повежете са самом тестенином.

Када тестенину не исперете и када је одмах ставите у сос, резултати ће бити пуно бољи. Овај једноставан трик помоћи ће да ваше јело буде пуно укусније и савршено усклађено.

Извор:
Klix.ba/ Дневник
Пише:
Пошаљите коментар
ЗАПЕЧЕНА ТЕСТЕНИНА СА БРОКОЛИЈЕМ И СИРОМ Оброк који ће и деца обожавати!
броколи

ЗАПЕЧЕНА ТЕСТЕНИНА СА БРОКОЛИЈЕМ И СИРОМ Оброк који ће и деца обожавати!

06.11.2024. 21:52 22:06