(ФОТО) ДА ЛИ ИСПИРАТЕ ТЕСТЕНИНУ НАКОН КУВАЊА? Ово је пут до најукуснијег јела
Кување тестенине се често сматра једноставним задатком.
Ипак, постоје неки важни детаљи који могу направити разлику између обичног јела и оног заиста савршеног.
Иако многи од нас имају своје рутине у припреми тестенине, постоје грешке које могу узроковати да сос за тестенину не испадне како треба.
Једна од најчешћих грешака је испирање тестенине након кувања. Иако можда мислите да је то добар корак како би се уклонили вишак скроба, заправо чините управо супротно од онога што би требало да буде.
Наиме, скроб који остаје на тестенини кључан је за то да умак правилно упије и сједини уз тестенину. Ако исперете тестенину, губите тај важан слој скроба који омогућава сосу да се залепи за тестенину.
Након што скувате тестенину, најбоље је одмах је додати у припремљени сос. На тај начин, тестенина ће завршити своје кување у сосу, што ће јој омогућити да упије све укусе и постане савршено повезано јело. Уколико је сос прегуст, можете да користите воду у којој се кувала тестенина да га разредите и додатно повежете са самом тестенином.
Када тестенину не исперете и када је одмах ставите у сос, резултати ће бити пуно бољи. Овај једноставан трик помоћи ће да ваше јело буде пуно укусније и савршено усклађено.