Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DOMAĆICE SU OTKRILE TAJNU! Ovo je POSNA smesa za pohovanje koja ne upija ulje i izgleda fantastično

05.12.2024. 16:31 16:40
Piše:
Izvor:
Dnevnik
пох
Foto: GPT

Pohovano meso, tikvice ili plavi patlidžan, u kombinaciji s dresingom, pomfritom i sezonskom salatom, mnogi smatraju savršenim ručkom.

Međutim, tokom velikih crkvenih postova, kada nije dozvoljeno konzumiranje mesa, jaja i mlečnih proizvoda, često nastaje dilema kako pripremiti pohovano povrće da bude podjednako ukusno kao i ono koje se priprema s jajima, brašnom i prezlama.

Ovu istu smesu možete koristiti i za prženje ribe, ali sa manjom količinom kurkume i dodatkom slatke aleve paprike.

Sastojci:

150 g gustina

50 g kukuruznog brašna

1 kafena kašičica kurkume

pola kafene kašičice soli

pola kafene kašičice praška za pecivo

100 ml kisele vode

пох
Foto: pixabay, ilustracija

Priprema: U jednoj posudi pomešajte gustin, kukuruzno brašno, so, kurkumu i prašak za pecivo, pa sve dobro izmešajte. U ovu smesu najpre uvaljajte bareno povrće koje želite da pohujete. Ako planirate prženje ribe, u smesu dodajte pola kafene kašičice kurkume i pola kafene kašičice aleve paprike, pa ribu uvaljajte u ovu pripremljenu smesu.

Zatim u preostalu smesu dodajte kiselu vodu i dobro izmešajte da ne ostanu grudvice. Ova smesa će biti nešto gušća od smese za palačinke. Povrće ili ribu ponovo uvaljajte u ovu smesu.

U zagrejan tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje, stavite povrće ili ribu i pržite na srednjoj temperaturi. Zahvaljujući gustinu, povrće i riba neće upiti previše masnoće, a kurkuma će im dati zlatno-žutu boju, kao da su pripremljeni u klasičnoj smesi od jaja, brašna i prezli.

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar