light snow
-1°C
18.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0991
usd
113.7658
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДОМАЋИЦЕ СУ ОТКРИЛЕ ТАЈНУ! Ово је ПОСНА смеса за поховање која не упија уље и изгледа фантастично

05.12.2024. 16:31 16:40
Пише:
Извор:
Дневник
пох
Фото: GPT

Поховано месо, тиквице или плави патлиџан, у комбинацији с дресингом, помфритом и сезонском салатом, многи сматрају савршеним ручком.

Међутим, током великих црквених постова, када није дозвољено конзумирање меса, јаја и млечних производа, често настаје дилема како припремити поховано поврће да буде подједнако укусно као и оно које се припрема с јајима, брашном и презлама.

Ову исту смесу можете користити и за пржење рибе, али са мањом количином куркуме и додатком слатке алеве паприке.

Састојци:

150 г густина

50 г кукурузног брашна

1 кафена кашичица куркуме

пола кафене кашичице соли

пола кафене кашичице прашка за пециво

100 мл киселе воде

пох
Фото: pixabay, ilustracija

Припрема: У једној посуди помешајте густин, кукурузно брашно, со, куркуму и прашак за пециво, па све добро измешајте. У ову смесу најпре уваљајте барено поврће које желите да похујете. Ако планирате пржење рибе, у смесу додајте пола кафене кашичице куркуме и пола кафене кашичице алеве паприке, па рибу уваљајте у ову припремљену смесу.

Затим у преосталу смесу додајте киселу воду и добро измешајте да не остану грудвице. Ова смеса ће бити нешто гушћа од смесе за палачинке. Поврће или рибу поново уваљајте у ову смесу.

У загрејан тигањ сипајте уље, а када се загреје, ставите поврће или рибу и пржите на средњој температури. Захваљујући густину, поврће и риба неће упити превише масноће, а куркума ће им дати златно-жуту боју, као да су припремљени у класичној смеси од јаја, брашна и презли.

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар