ДОМАЋИЦЕ СУ ОТКРИЛЕ ТАЈНУ! Ово је ПОСНА смеса за поховање која не упија уље и изгледа фантастично
Поховано месо, тиквице или плави патлиџан, у комбинацији с дресингом, помфритом и сезонском салатом, многи сматрају савршеним ручком.
Међутим, током великих црквених постова, када није дозвољено конзумирање меса, јаја и млечних производа, често настаје дилема како припремити поховано поврће да буде подједнако укусно као и оно које се припрема с јајима, брашном и презлама.
Ову исту смесу можете користити и за пржење рибе, али са мањом количином куркуме и додатком слатке алеве паприке.
Састојци:
150 г густина
50 г кукурузног брашна
1 кафена кашичица куркуме
пола кафене кашичице соли
пола кафене кашичице прашка за пециво
100 мл киселе воде
Припрема: У једној посуди помешајте густин, кукурузно брашно, со, куркуму и прашак за пециво, па све добро измешајте. У ову смесу најпре уваљајте барено поврће које желите да похујете. Ако планирате пржење рибе, у смесу додајте пола кафене кашичице куркуме и пола кафене кашичице алеве паприке, па рибу уваљајте у ову припремљену смесу.
Затим у преосталу смесу додајте киселу воду и добро измешајте да не остану грудвице. Ова смеса ће бити нешто гушћа од смесе за палачинке. Поврће или рибу поново уваљајте у ову смесу.
У загрејан тигањ сипајте уље, а када се загреје, ставите поврће или рибу и пржите на средњој температури. Захваљујући густину, поврће и риба неће упити превише масноће, а куркума ће им дати златно-жуту боју, као да су припремљени у класичној смеси од јаја, брашна и презли.