"DESET S LUKOM", ali od TIKVICA Gotovi začas, sočni i toliko ukusni da ćete zaboraviti na ĆEVAPE od mesa! Evo šta vam je od SASTOJAKA potrebno (VIDEO)
Ako su vam se dopadale pljeskavica od tikvica, ovaj recept jednostavno morate da probate.
Tikvice su se pokazale kao odlična zamena za meso, pa postoji mnogo recepata za ukusne i zasitne pite bez kora i brašna, proje, pljeskavice... u kojima je ovo povrće glavni sastojak.
Zato smo pronašli interesantan recept za domaće ćevape od tikvica, za koje vam nije potreban ni gram mesa, ali vam ono neće ni nedostajati.
U pitanju je ukusno, izdašno i vrlo zasitno jelo, koje vredi imati u porodičnom kuvaru.
Sastojci:
1 tikvica srednje veličine
1 šargarepa srednje veličine
1 krompir srednje veličine
1 čen belog luka
1 kašičica suvog začina
so i biber po ukusu
1 kašičica slatke paprike
2 kašike brašna
4 kašike ovsenih pahuljica
2 jajeta
100 g tvrdog sira
peršun po ukusu
Priprema:
Operite tikvicu (ne morate da je ljuštite), pa izendajte, posolite i ostavite da odstoji na papirnom ubrusu da pusti vodu. Potom šakama to dobro ocedite, pa pomešajte s rendanom šargarepom, jajima i rendanim sirom.
U posudu dodajte rendan krompir, sitno seckan peršun i beli luk. Začinite po ukusu, pa dobro promešajte.
Ubacite ovsene pahuljice, ponovo promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta.
Nakon toga nauljite ruke, pa oblikujte smesu u ćevape, uvaljajte u brašno i pržite u dobro zagrejanom ulju.
Dnevnik/Glosi