Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

"ДЕСЕТ С ЛУКОМ", али од ТИКВИЦА Готови зачас, сочни и толико укусни да ћете заборавити на ЋЕВАПЕ од меса! Ево шта вам је од САСТОЈАКА потребно (ВИДЕО)

09.08.2024. 16:02 18:46
Пише:
Фото: Ilustracija/Youtube Printscreen

Ако су вам се допадале пљескавица од тиквица, овај рецепт једноставно морате да пробате.

Тиквице су се показале као одлична замена за месо, па постоји много рецепата за укусне и заситне пите без кора и брашна, проје, пљескавице... у којима је ово поврће главни састојак.

Зато смо пронашли интересантан рецепт за домаће ћевапе од тиквица, за које вам није потребан ни грам меса, али вам оно неће ни недостајати.

У питању је укусно, издашно и врло заситно јело, које вреди имати у породичном кувару.

Састојци:

1 тиквица средње величине

1 шаргарепа средње величине

1 кромпир средње величине

1 чен белог лука

1 кашичица сувог зачина

со и бибер по укусу

1 кашичица слатке паприке

2 кашике брашна

4 кашике овсених пахуљица

2 јајета

100 г тврдог сира

першун по укусу

Припрема:

Оперите тиквицу (не морате да је љуштите), па изендајте, посолите и оставите да одстоји на папирном убрусу да пусти воду. Потом шакама то добро оцедите, па помешајте с ренданом шаргарепом, јајима и ренданим сиром.

У посуду додајте рендан кромпир, ситно сецкан першун и бели лук. Зачините по укусу, па добро промешајте.

Убаците овсене пахуљице, поново промешајте и оставите да одстоји 10 минута.

Након тога науљите руке, па обликујте смесу у ћевапе, уваљајте у брашно и пржите у добро загрејаном уљу.

Дневник/Глоси

Пише:
Пошаљите коментар
МУСАКА ОД ПАРАДАЈЗА, ТИКВИЦЕ И СИРА: Припрема се брзо и једноставно, ПРОЛЕЋНА РИЗНИЦА УКУСА и ЗДРАВЉА

МУСАКА ОД ПАРАДАЈЗА, ТИКВИЦЕ И СИРА: Припрема се брзо и једноставно, ПРОЛЕЋНА РИЗНИЦА УКУСА и ЗДРАВЉА

13.05.2024. 15:04 15:28