ČIST HEDONIZAM NA OVALU: Nema promašaja - NAJHRSKAVIJE BAVARSKO PEČENJE će vas ODUVATI UKUSOM
Uz ovakav način pripreme svinjetine nema greške, korica nikad hrskavija, a meso čista desetka.
Ukoliko vam nije dosta prasetine, niste bili dovoljno hitri da je nabavite u prethodnom periodu, ili vam nije uspela kako ste očekivaliu - donosimo vam savršen recept za najukusnije praseće pečenje iz rerne. Nadoknadićete sve propušteno, a greške vam se više nikad neće omaći...
Bavarska plećka je pravi gurmanluk i fantazija za sva čula. Uživajte u pripremi i dobrom ručku!
Sastojci:
1,5 kg svinjetine od plećke
10 karanfilića
2 vršne kašičice soli
500 ml piva
3 srednje glavice luka
2 krompira
2 paškanata
malo cimeta
malo anisa
2 vršne kašičice slačice
Za preliv:
175 ml proceđene supe
1/2 kašičice ljutog senfa
1 kašika kiselkastog džema
Priprema:
Meso očistiti od kosti (ako ostavljate kost, planirajte sat do sat i po duže pečenje - posle prelivanja pivom).
Izmrvite karanfilić u avanu pa ga izmešajte sa solju i dobro utrljajte u meso.
Stavite meso u dubok pleh - kožica na dole - i pecite oko sat, sat i po.
Za to vreme očistite povrće i isecite na kockice.
Izvadite pleh, poređajte povrće i sve prelijte pivom.
Pecite oko pola sata pa izvadite povrće i meso, a u pleh dodajte supu, džem, senf, cimet i anis. Sve dobro izmešajte i zagrejte na ringli da bude vrelo i gusto. Prespite u sosijeru.
Ako vam se čini da pečenje još nije reš, vratite ga u pleh da još par minuta - uključite gril.
Servirajte sa povrćem i sosom, a naročito je ukusno sa knedlama.
Kurir.rs