ЧИСТ ХЕДОНИЗАМ НА ОВАЛУ: Нема промашаја - НАЈХРСКАВИЈЕ БАВАРСКО ПЕЧЕЊЕ ће вас ОДУВАТИ УКУСОМ
Уз овакав начин припреме свињетине нема грешке, корица никад хрскавија, а месо чиста десетка.
Уколико вам није доста прасетине, нисте били довољно хитри да је набавите у prеthodnom периоду, или вам није успела како сте очекивалиу - доносимо вам савршен рецепт за најукусније прасеће печење из рерне. Надокнадићете све пропуштено, а грешке вам се више никад неће омаћи...
Баварска плећка је прави гурманлук и фантазија за сва чула. Уживајте у припреми и добром ручку!
Састојци:
1,5 кг свињетине од плећке
10 каранфилића
2 вршне кашичице соли
500 мл пива
3 средње главице лука
2 кромпира
2 пашканата
мало цимета
мало аниса
2 вршне кашичице слачице
За прелив:
175 мл процеђене супе
1/2 кашичице љутог сенфа
1 кашика киселкастог џема
Припрема:
Месо очистити од кости (ако остављате кост, планирајте сат до сат и по дуже печење - после преливања пивом).
Измрвите каранфилић у авану па га измешајте са сољу и добро утрљајте у месо.
Ставите месо у дубок плех - кожица на доле - и пеците око сат, сат и по.
За то време очистите поврће и исеците на коцкице.
Извадите плех, поређајте поврће и све прелијте пивом.
Пеците око пола сата па извадите поврће и месо, а у плех додајте супу, џем, сенф, цимет и анис. Све добро измешајте и загрејте на рингли да буде врело и густо. Преспите у сосијеру.
Ако вам се чини да печење још није реш, вратите га у плех да још пар минута - укључите грил.
Сервирајте са поврћем и сосом, а нарочито је укусно са кнедлама.
Kurir.rs