broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БРАУНИ СА СУВИМ ГРОЖЂЕМ: Посни колач ГОТОВ ЗА САМО 20 МИНУТА

17.04.2024. 09:48 09:58
Пише:
Извор: Ilustracija/pixabay.com

За само 20 минута припремите фантастичан десерт.

Брауни већ дуго чврсто држи своје место међу најомиљенијим колачима. Међутим, уколико пратите пост, то не значи да о њима можете само да размишљате.

Посни рецепт за брауније се разликује од обичног, али у скоро неприметним ситницама. Заврните рукаве, издвојте 20 миута и спремите се да се засладите.

Састојци: 300г брашна, 150г шећера, 70-100г какаа, 150 г отопљене чоколаде за кување, 1 кесица прашка за пециво, 1 кашика гриза, со, 50-70г сувог грожђа, по жељи.

Припрема:

За почетак припремите ватросталну чинију у којој ће се пећи брауни.

Затим, у већу чинију сипајте брашно, какао, шећер прашак за пециво и гриз. Додајте чашу воде и врло мало уља, а затим и прстохват соли.

Све добро промешајте и додајте суво грожђе, ако сте се одлучили за варијанту са воћем.

Загрејте рерну на 200 степени.

У припремљену чинију излијте смесу и убаците да се пече 15 минута. Када прође око 10 минута, смањите температуру.

Када колач буде печен, прелијте га отопљеном чоколадом за кување.

Колач је најукуснији када је топао, зато га немојте дуго оставити да се хлади.

(Ona.rs)

Аутор:
Пошаљите коментар
ХРСКАВА ПОСНА ПРОЛЕЋНА ПИТА са младим луком и кромпиром: Нема јој равне, а лако се прави

ХРСКАВА ПОСНА ПРОЛЕЋНА ПИТА са младим луком и кромпиром: Нема јој равне, а лако се прави

16.04.2024. 13:36 13:43
ОВО ЈЕ НАЈЗДРАВИЈА ПОСНА ПОСЛАСТИЦА НА СВЕТУ, А РЕЦЕПТ ЈЕ СТАР 6.000 ГОДИНА! Не гоји и даје невероватну снагу

ОВО ЈЕ НАЈЗДРАВИЈА ПОСНА ПОСЛАСТИЦА НА СВЕТУ, А РЕЦЕПТ ЈЕ СТАР 6.000 ГОДИНА! Не гоји и даје невероватну снагу

27.03.2024. 14:34 14:50