Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Savršeno i lako

BAKIN KOLAČ ZA SVAKI DAN! Tri posna recepta koje ćete obožavati i van posta

02.12.2024. 17:45 17:52
Piše:
вафли
Foto: pixabay/ilustracija

Božićni post je počeo 28. novembra i sada već uveliko svi oni koji ga upražnjavaju spremaju ukusne posne specijalitete i pitaju se šta je to što bi sutra moglo da se nađe na meniju.

Ukoliko volite bakin kolač treba da znate da ga možete napraviti i u posnim varijantama tako da budu podjednako ukusni kao i kada ih spremate sa jajima i mlekom.Ovo su tri najlepša recepta za posni bakin kolač i sigurni smo da će vas toliko oduševiti da ćete ih rado praviti i kada prođe post.

вафли
Foto: pixabay/ilustracija

Posni bakin kolač sa kiselom vodom

Sastojci:

300 g brašna

200 ml kisele vode

100 ml ulja

150 g šećera

1 prašak za pecivo

1 kašičica vanilin šećera

rendana kora jednog limuna ili narandže

Priprema:

U posudu sipajte kiselu vodu, ulje i šećer, pa mešajte dok se šećer ne otopi.

Dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i rendanu koru limuna. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Zagrejte aparat za bakin kolač, premažite uljem ako je potrebno, i sipajte po kašiku smese na svaki kalup. Pecite dok kolači ne porumene i postanu hrskavi.

Posni bakin kolač sa orasima

Sastojci:

300 g brašna

200 ml gazirane mineralne vode

100 ml ulja

150 g mlevenih oraha

100 g šećera

1 kašičica cimeta

1 prašak za pecivo

вафли
Foto: pixabay/ilustracija

Priprema:

U posudu sjedinite mineralnu vodu, ulje i šećer, pa mešajte dok se šećer ne otopi. Dodajte mlevene orahe, cimet, brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pecite u aparatu za bakin kolač dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Posni bakin kolač sa kakaom

Sastojci:

250 g brašna

50 g kakao praha

200 ml kisele vode

100 ml ulja

150 g šećera

1 prašak za pecivo

1 kašičica vanilin šećera

Priprema:

Pomešajte kiselu vodu, ulje, šećer i vanilin šećer dok se sastojci ne sjedine.

Dodajte kakao prah, brašno i prašak za pecivo, pa sve mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pecite u aparatu za bakin kolač dok ne postanu hrskavi i mirisni.

Ovi kolači su jednostavni, brzi za pripremu i savršeni za posne dane.

Glossy

Izvor:
Dnevnik/glossy.espreso
Piše:
Pošaljite komentar