Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Савршено и лако

БАКИН КОЛАЧ ЗА СВАКИ ДАН! Три посна рецепта које ћете обожавати и ван поста

02.12.2024. 17:45 17:52
Пише:
вафли
Фото: pixabay/ilustracija

Божићни пост је почео 28. новембра и сада већ увелико сви они који га упражњавају спремају укусне посне специјалитете и питају се шта је то што би сутра могло да се нађе на менију.

Уколико волите бакин колач треба да знате да га можете направити и у посним варијантама тако да буду подједнако укусни као и када их спремате са јајима и млеком.Ово су три најлепша рецепта за посни бакин колач и сигурни смо да ће вас толико одушевити да ћете их радо правити и када прође пост.

вафли
Фото: pixabay/ilustracija

Посни бакин колач са киселом водом

Састојци:

300 г брашна

200 мл киселе воде

100 мл уља

150 г шећера

1 прашак за пециво

1 кашичица ванилин шећера

рендана кора једног лимуна или наранџе

Припрема:

У посуду сипајте киселу воду, уље и шећер, па мешајте док се шећер не отопи.

Додајте брашно, прашак за пециво, ванилин шећер и рендану кору лимуна. Мешајте док не добијете хомогену смесу.

Загрејте апарат за бакин колач, премажите уљем ако је потребно, и сипајте по кашику смесе на сваки калуп. Пеците док колачи не порумене и постану хрскави.

Посни бакин колач са орасима

Састојци:

300 г брашна

200 мл газиране минералне воде

100 мл уља

150 г млевених ораха

100 г шећера

1 кашичица цимета

1 прашак за пециво

вафли
Фото: pixabay/ilustracija

Припрема:

У посуду сједините минералну воду, уље и шећер, па мешајте док се шећер не отопи. Додајте млевене орахе, цимет, брашно и прашак за пециво. Мешајте док не добијете глатку смесу. Пеците у апарату за бакин колач док не поприме златно-смеђу боју.

Посни бакин колач са какаом

Састојци:

250 г брашна

50 г какао праха

200 мл киселе воде

100 мл уља

150 г шећера

1 прашак за пециво

1 кашичица ванилин шећера

Припрема:

Помешајте киселу воду, уље, шећер и ванилин шећер док се састојци не сједине.

Додајте какао прах, брашно и прашак за пециво, па све мешајте док не добијете глатку смесу. Пеците у апарату за бакин колач док не постану хрскави и мирисни.

Ови колачи су једноставни, брзи за припрему и савршени за посне дане.

Glossy

Извор:
Дневник/glossy.espreso
Пише:
Пошаљите коментар