Савршено и лако
БАКИН КОЛАЧ ЗА СВАКИ ДАН! Три посна рецепта које ћете обожавати и ван поста
Божићни пост је почео 28. новембра и сада већ увелико сви они који га упражњавају спремају укусне посне специјалитете и питају се шта је то што би сутра могло да се нађе на менију.
Уколико волите бакин колач треба да знате да га можете направити и у посним варијантама тако да буду подједнако укусни као и када их спремате са јајима и млеком.Ово су три најлепша рецепта за посни бакин колач и сигурни смо да ће вас толико одушевити да ћете их радо правити и када прође пост.
Посни бакин колач са киселом водом
Састојци:
300 г брашна
200 мл киселе воде
100 мл уља
150 г шећера
1 прашак за пециво
1 кашичица ванилин шећера
рендана кора једног лимуна или наранџе
Припрема:
У посуду сипајте киселу воду, уље и шећер, па мешајте док се шећер не отопи.
Додајте брашно, прашак за пециво, ванилин шећер и рендану кору лимуна. Мешајте док не добијете хомогену смесу.
Загрејте апарат за бакин колач, премажите уљем ако је потребно, и сипајте по кашику смесе на сваки калуп. Пеците док колачи не порумене и постану хрскави.
Посни бакин колач са орасима
Састојци:
300 г брашна
200 мл газиране минералне воде
100 мл уља
150 г млевених ораха
100 г шећера
1 кашичица цимета
1 прашак за пециво
Припрема:
У посуду сједините минералну воду, уље и шећер, па мешајте док се шећер не отопи. Додајте млевене орахе, цимет, брашно и прашак за пециво. Мешајте док не добијете глатку смесу. Пеците у апарату за бакин колач док не поприме златно-смеђу боју.
Посни бакин колач са какаом
Састојци:
250 г брашна
50 г какао праха
200 мл киселе воде
100 мл уља
150 г шећера
1 прашак за пециво
1 кашичица ванилин шећера
Припрема:
Помешајте киселу воду, уље, шећер и ванилин шећер док се састојци не сједине.
Додајте какао прах, брашно и прашак за пециво, па све мешајте док не добијете глатку смесу. Пеците у апарату за бакин колач док не постану хрскави и мирисни.
Ови колачи су једноставни, брзи за припрему и савршени за посне дане.