ЧУВЕНИ ЦРНАЦ БЕЗ ЈАЈА Неодољив десерт са бананом и какаом нестаће са тањира за трен ока
Овај колач се брзо прави, још брже поједе.
Потребно је:
1 чаша јогурта
1 чаша млека
1 шађа уља
2 чаше смеђег шећера
2 чаше гриза
4 пуне кашике какаоа
1 кашичица млевене кафе
2 кашичице соде бикарбоне
2 кашике рума
2 изгњечене банане
За глазуру
150 г црне чоколаде за кување
10 кашика млека
7 кашика уља
50 г маслаца
1 кашика рума
Припрема
Рерну загрејте на 160 степени. Плех подмажите уљем и поспите брашном. У једној посуди помешајте млеко, јогурт и уље. Сједините жицом за мућење. Додајте шећер и изгњечене банане. Умутите. Засебно помешајте гриз, соду бикарбону, кафу и какао. Убаците у мешавину са течним састојцима. Додајте рум па сједините жицом. Смесу преручите у плех па равномерно распоредите. Пеците у рерни загрејаној на 160 степени, док не порумени. У шерпицу ставите изломљену чоколаду, уље, сецкани маслац и млеко. Мешајте на тихој ватри, да се састојци сједине. Скините са ватре, сипајте рум, и промешајте. Чачкалицом проверите да ли је довољно печен. Извадите и прелијте чоколадном глазуром. Оставите да се прохлади на собној температури. Потом пребаците у фрижидер. Исеците колач на веће коцке па служите.