ZA ĆEVAPE ĆE PARA BITI, ALI ZA ĆUMUR? Krilca i kobaje za 600 dinara EVO CENOVNIKA mesa za 1. maj
Prvi maj, iako istorijski značajan praznik, postao je i svojevrstan dan za uživanje u prirodi, pečenje roštilja i druženje.
Mnogi odlaze na prvomajski uranak, kako bi dočekali ovaj praznik i imali celodnevno druženje. Potrebno je pronaći mesta gde je roštiljanje dozvoljeno, smestiti se i uživati.
Međutim, pre odlaska potrebno je kupiti sve potrebne namirnice, a najvažnija je svakako meso.
Cene roštiljskog mesa se razlikuju od mesara i prodavnica, pa je bitno uputiti se pre kupovine gde je najbolji odnos cene i kvaliteta.
Mnogi prodavci pred 1. maj nude akcije i popuste upravo na proizvode koji se najviše kupuju, ali mnogi baš zbog toga i podižu cene, kako bi dodatno zaradili.
Podaci sa specijalizovanog sajta Cenoteka pokazuju da kilogram ćevapa u prodavnicama može da se kupi po ceni od 550 do 700 dinara, u zavisnost i od toga u kojoj prodavnici kupujete i da li je trenutno postoji akcija. Raspon cena sličan je i za kilogram mesa pljeskavice.
Što se tiče roštiljske kobasice, njoj cena varira između 500 i 600 dinara po kilogramu.
Ukoliko više preferirate pileće meso, cene pilećih filea su nešto veće, ali isto variraju. Pa se tako cene ovog proizvoda kreću od 600 do 750 dinara za kilogram.
Kilogram pilećih krilaca može se kupiti po ceni od 260 do 350 dinara.
Neizostavni deo pečenja roštilja u sopstvenoj režiji je i ćumur.
Tri kilograma ćumura može se pronaći po ceni od 400 pa do 600 dinara, zavisno od kvaliteta i proizođača, ali i radnje u kojoj se prodaje. Ćumur od 10 kilograma košta oko 1.500 dinara pa naviše.
Ukoliko nemate svoj roštilj na ćumur, njihove cene se u proseku kreću od dve pa do 20 hiljada dinara, zavisno od veličine, kvaliteta i praktičnosti. Naravno, ukoliko želite bolji ugođaj, možete pronaći i značajno skuplje roštilje.
Električni roštilji kreću se od 3.500 dinara od onih najmanjih, pa sve skupe, što je roštilj kvalitetniji i funkcionalniji.
Ako niste ljubitelji samostalnog pečenja roštilja, možete ga i poručiti u nekoj od mesara.
Biznis.kurir.rs/Danas