БИЈЕЛО ДУГМЕ СЛАВИ ЈУБИЛЕЈ! Педесет година каријере обележиће на БАЊА ЛУКА ФЕСТУ

Највећа рок група на нашим просторима Бијело Дугме наступиће 5. јула на Бања Лука Фесту у оквиру слављеничке турнеје!
1
Фото: Banja Luka Fest Promo / Brian Rašić

Сјају једног од најлепших фестивала у региону допринеће музички великани на челу са Гораном Бреговићем, који поводом педесет година каријере наступају у само неколико градова, а Бања Лука је један од њих.

“Ружица си била”, “Пристао сам бићу све што хоће”, “Ако има бога”, “За Есму”, само су неке од песаме које “Дугмићи” у оквиру слављеничке турнеје изводе у рок саставу! Песме Бијелог Дугмета на Бања Лука Фесту звучаће баш онако како их памтимо, као велике рок химне свиране уз гласне гитаре и бубањ, чији ритмови покрећу масе већ деценијама.

"Не славим рођендане, али 50 година Бијелог дугмета ми се некако слави. Има нешто што ми се свиђа у томе. Да након 50 година још увек је мени лепо да то свирам, а и да има публике коју то интересује", рекао је Горан Бреговић у интервјуу за „Недељник”.

Слављеничка турнеја “Бијелог дугмета” почиње у Сарајеву, а публика широм региона са великим ишчекивањем очекује датуме следећих концерата. Посетиоци Бања Лука Феста имаће привилегију да међу првима буду део овако значајног јубилеја.

Улазнице за концерт Бијелог Дугмета на Бања Лука Фесту 5. јула су већ у продаји на овом сајту

Како је раније најављено овогодишњи фестивал отвориће светски познати музичар Хаусер, који ће на Кастелу наступити 4. јула.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести