light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БЕЈБИ ЛАЗАЊА НА ТЕСЛИНОМ СТЕЈЏУ Почело ФИНАЛНО ОДБРОЈАВАЊЕ  Мање од недељу дана до ЕГЗИТА Ових 10 атракција никако не би требало ПРОПУСТИТИ (ВИДЕО)

04.07.2024. 16:54 17:03
Пише:
Извор: Ilustracija/Youtube Printscreen/Exit festival

Финално одбројавање до почетка Егзита је у пуном јеку! За само шест дана, од 10. до 14. јула, јединствено звездано племе окупља се на Петроварадинској тврђави, а са узбуђењем се ишчекују наступи неких од највећих светских звезда из широке и шарене жанровске лепезе коју овогодишње издање фестивала доноси.

И ове године Егзит представља разноврстан и свеобухватан програм, а управо због тога, у фотофинишу издвајамо топ 10 ствари које не смете пропустити – како на самој Петроварадинској тврђави, тако и ван ње!

1. Нулти дан: Пробуди своје супермоћи на Теслин рођендан!

На нулти дан Егзит фестивала, 10. јула уз слоган „Пробудимо наше супермоћи заједно” биће обележен рођендан једног од највећих проналазача у историји човечанства Николе Тесле. Том приликом, главна бина ће понети Теслино име, а музички програм повешће апсолутни миљеник регионалне и евровизијске публике Бејби Лазања, водећи уметници нове генерације Инико, Бурак Јетер ком се као специјални гост придружује најцењенији светски вокал Димасх Qudaibergen. Стижу и Алисон Вондерланд и наша Теја Дора, а спремају се и специјална изненађења која ће ускоро бити објављена!

2. Карл Кокс и најбољи електронски програм до сада!

У храму електронске музике, на мтс Денс арени, путеве ће укрстити апсолутне легенде и мегазвезде Карл Кокс, Бонобо, Блацк Coffee и Мацео Plex и предводници техно и хаус сцене нове генерације И Хате Моделс, КлангКуенстлер, Патрицк Масон, Franky Wah, Barry Цан’т Swim и Сама’ Абдулхади. Argy и Винтиџ калчр доносе светску премијеру свог б2б сета, придружују се и најтраженији продуцентски и DJ двојац АРТБАТ, док на суседну НСНС Рифрешд бај Хајнекен силвер бину стижу Сара Landry, Огуз, Кобосил, Јото, Хелена Хауф, Cassie Раптор и низ других уједињених у један од најбољих електронских лајнапа на свету ове године!

3. Том Морело предводи фуриозне гитарске рифове

По први пут са Петроварадинске тврђаве загрмеће рифови култне „Killing ин the Наме”, право из гитаре Тома Морела, кооснивача и главног аутора бенда Рејџ агејнст машин и једног од најиновативнијих гитариста света! На Тесла јуниверс бину стижу и легендарни панкери The Exploited, оснивачи култне Сепултуре – браћа Кавалера и холандски састав Алтин Gün. Ходочашће гитарског звука на Visa Фусион бини повешће Villagers оф Ioannina City, Урбан & 4, Ритам нереда, Хали Гали Showcase и многи други, док најжешћи звук на Експлозив бини предводе The Цасуалтиес, Цоронер, Ратос the Порао, Уада, Цонфлицт и читав низ хардкор, метал и панк бендова!

4.  Поп-рап иконе Блек ај пиз

Месецима се гради ишчекивање поп-рап легенди и једног од најуспешнијих музичких састава свих времена – Блек ај пиз, а фанови ће коначно имати прилику да их по први пут чују уживо на Егзит фестивалу већ следећег петка, 12. јула, када ће ове иконе поп културе публику расплесати чувеним „Пумп Ит”, „Лет’с Гет ит Стартед” и „Боом Боом Pow” и низом других мултимилионских хитова!

5. Гучи мејн: Празник хип хопа уз родоначелника трап звука

Након легендарног прошлогодишњег наступа групе Ву-тенг клан, ове године хип хоп штафету преузима Гучи мејн – родоначелник трапа и утемељивач правца који је покорио планету! Придружује се преко 50 представника и представница старе и нове школе непоколебљивог жанра, а међу њима су Амна, Бад Copy, Ђорђе, Едо Маајка, Fox, Грше, Хелем Нејсе, Куку$, Прти Бее Гее, Сајси МЦ, З++ и низ других на чак три фестивалске бине – Тесла јуниверз, Виза фјужн и, наравно, у опаком епицентру најоштријих рима и матрица, на Генг битс бини!

6. Магични изласци сунца на мтс Денс арени и епска завршница са Блек кофијем

Оно што јутра у Егзитовом храму електронске музике чини посебним јесу управо магични изласци сунца, а епску завршницу уз свитање над мтс Денс ареном ове године дочекујемо са водећом глобалном хаус иконом! Јединствено и незаборавно затварање овогодишњег издања фестивала на мтс Денс арени припрема Блек кофи – носилац Греми награде, ди-џеј и продуцент који је постао једно од најтраженијих имена на електронској сцени након што је у октобру прошле године распродао Медисон сквер гарден у Њујорку!

7.  Бејби Лазања и Џокер аут – предводници нове генерације гитарског звука

На Егзит стижу и апсолутни фаворит евровизијске публике Baby Ласагна и прошлогодишњи фаворити овог такмичења Џокер аут. Водећи представници новог гитарског звука на нашим просторима предводе читав низ младих бендова у успону, међу којима су Кени није мртав, Љубичице, Lufthansa, Хали Гали Showcase, Лу, Чувари Ствари, Круз Роуди, Инсиде Оут, Ки Клоп и многи други!

8. Скривени драгуљи Егзит фестивала

Омиљени скривени драгуљи широм тврђаве још ће једном донети шарену жанровску лепезу на Егзит фестивал! Фузија различитих жанрова и генерација уметника стиже на култну Виза фјужн бину, НСНС Стејџ Рифрешд бај Хајнекен силвер доноси најквалитетније андерграунд електронске сетове, док Експлозив стејџ инфјузд бај Олд спајс остаје резервисан за екстремни гитарски звук.

Латино ритмови оживеће на Латино Стејџ бај Идеа, убрзање на 174 откуцаја по минуту доноси X-Bass Пит, поклонике ttrеns сцене чека богат програм на Гаја тренс бини, Венти вадада позитив реге стејџ биће уточиште позитивних реге мелодија, исцелитељске вибрације шириће се са Pachamama Powered бај Роса бине, уз највеће хитове плесаће се на Радио АС ФМ бини и Сајлент стејџу, а читав програм на овим и другим бинама може се наћи на сајту Егзит фестивала!

9. Какао Р: Еволуција на Егзиту

У посебном фокусу овогодишњег издања фестивала биће Какао Я:Еволуција – јединствена иницијатива у сарадњи са Ада дивајн авејкинг фестивалом, кроз коју је Егзит постао први велики фестивал у свету који младима нуди алтернативу ка освешћенијем и потпуно здравом начину забаве. Какао представља природан извор снажне енергије, који уз лучење хормона среће представља најбољу замену за енергетска пића, алкохол и друге штетне супстанце.

Посебна препорука је да у овом исцељујућем напитку уживате на Pachamama Powered by Роса бини, на којој ће наступити неки од најутицајнијих представника покрета свесне музике, међу којима су AWARË, Мосе, Жарко Илић, Пепе Данза и многи други.

10. Егзит камп на најлепшој плажи на Дунаву

Омиљени фестивалски смештај, Егзит камп, и ове године отвара врата за посетиоце са свих крајева планете који изаберу да доживе комплетно, даноноћно фестивалско искуство пропраћено разноврсним садржајима. Камп ће традиционално бити смештен уз обалу Дунава, на најлепшој пешчаној плажи Штранд, са погледом на Петроварадинску тврђаву и на свега 20 минута хода од фестивала. Егзит камп доноси јединствени доживљај о коме сваке године прича на хиљаде младих људи из целог света, а ове године биће отворен од 9. до 16. јула.

Аутор:
Пошаљите коментар
ЖЕЛЕЗНИЦА ЋЕ РАДИТИ ДУЖЕ ТОКОМ ТРАЈАЊА ФЕСТИВАЛА „ЕГЗИТ” Ванредни поласци између Новог Сада и Београда

ЖЕЛЕЗНИЦА ЋЕ РАДИТИ ДУЖЕ ТОКОМ ТРАЈАЊА ФЕСТИВАЛА „ЕГЗИТ” Ванредни поласци између Новог Сада и Београда

04.07.2024. 10:36 10:39