Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

BEJBI LAZANJA NA TESLINOM STEJDŽU Počelo FINALNO ODBROJAVANJE  Manje od nedelju dana do EGZITA Ovih 10 atrakcija nikako ne bi trebalo PROPUSTITI (VIDEO)

04.07.2024. 16:54 17:03
Piše:
Izvor: Ilustracija/Youtube Printscreen/Exit festival

Finalno odbrojavanje do početka Egzita je u punom jeku! Za samo šest dana, od 10. do 14. jula, jedinstveno zvezdano pleme okuplja se na Petrovaradinskoj tvrđavi, a sa uzbuđenjem se iščekuju nastupi nekih od najvećih svetskih zvezda iz široke i šarene žanrovske lepeze koju ovogodišnje izdanje festivala donosi.

I ove godine Egzit predstavlja raznovrstan i sveobuhvatan program, a upravo zbog toga, u fotofinišu izdvajamo top 10 stvari koje ne smete propustiti – kako na samoj Petrovaradinskoj tvrđavi, tako i van nje!

1. Nulti dan: Probudi svoje supermoći na Teslin rođendan!

Na nulti dan Egzit festivala, 10. jula uz slogan „Probudimo naše supermoći zajedno” biće obeležen rođendan jednog od najvećih pronalazača u istoriji čovečanstva Nikole Tesle. Tom prilikom, glavna bina će poneti Teslino ime, a muzički program povešće apsolutni miljenik regionalne i evrovizijske publike Bejbi Lazanja, vodeći umetnici nove generacije Iniko, Burak Jeter kom se kao specijalni gost pridružuje najcenjeniji svetski vokal Dimash Qudaibergen. Stižu i Alison Vonderland i naša Teja Dora, a spremaju se i specijalna iznenađenja koja će uskoro biti objavljena!

2. Karl Koks i najbolji elektronski program do sada!

U hramu elektronske muzike, na mts Dens areni, puteve će ukrstiti apsolutne legende i megazvezde Karl Koks, Bonobo, Black Coffee i Maceo Plex i predvodnici tehno i haus scene nove generacije I Hate Models, KlangKuenstler, Patrick Mason, Franky Wah, Barry Can’t Swim i Sama’ Abdulhadi. Argy i Vintidž kalčr donose svetsku premijeru svog b2b seta, pridružuju se i najtraženiji producentski i DJ dvojac ARTBAT, dok na susednu NSNS Rifrešd baj Hajneken silver binu stižu Sara Landry, Oguz, Kobosil, Joto, Helena Hauf, Cassie Raptor i niz drugih ujedinjenih u jedan od najboljih elektronskih lajnapa na svetu ove godine!

3. Tom Morelo predvodi furiozne gitarske rifove

Po prvi put sa Petrovaradinske tvrđave zagrmeće rifovi kultne „Killing in the Name”, pravo iz gitare Toma Morela, koosnivača i glavnog autora benda Rejdž agejnst mašin i jednog od najinovativnijih gitarista sveta! Na Tesla junivers binu stižu i legendarni pankeri The Exploited, osnivači kultne Sepulture – braća Kavalera i holandski sastav Altin Gün. Hodočašće gitarskog zvuka na Visa Fusion bini povešće Villagers of Ioannina City, Urban & 4, Ritam nereda, Hali Gali Showcase i mnogi drugi, dok najžešći zvuk na Eksploziv bini predvode The Casualties, Coroner, Ratos the Porao, Uada, Conflict i čitav niz hardkor, metal i pank bendova!

4.  Pop-rap ikone Blek aj piz

Mesecima se gradi iščekivanje pop-rap legendi i jednog od najuspešnijih muzičkih sastava svih vremena – Blek aj piz, a fanovi će konačno imati priliku da ih po prvi put čuju uživo na Egzit festivalu već sledećeg petka, 12. jula, kada će ove ikone pop kulture publiku rasplesati čuvenim „Pump It”, „Let’s Get it Started” i „Boom Boom Pow” i nizom drugih multimilionskih hitova!

5. Guči mejn: Praznik hip hopa uz rodonačelnika trap zvuka

Nakon legendarnog prošlogodišnjeg nastupa grupe Vu-teng klan, ove godine hip hop štafetu preuzima Guči mejn – rodonačelnik trapa i utemeljivač pravca koji je pokorio planetu! Pridružuje se preko 50 predstavnika i predstavnica stare i nove škole nepokolebljivog žanra, a među njima su Amna, Bad Copy, Đorđe, Edo Maajka, Fox, Grše, Helem Nejse, Kuku$, Prti Bee Gee, Sajsi MC, Z i niz drugih na čak tri festivalske bine – Tesla juniverz, Viza fjužn i, naravno, u opakom epicentru najoštrijih rima i matrica, na Geng bits bini!

6. Magični izlasci sunca na mts Dens areni i epska završnica sa Blek kofijem

Ono što jutra u Egzitovom hramu elektronske muzike čini posebnim jesu upravo magični izlasci sunca, a epsku završnicu uz svitanje nad mts Dens arenom ove godine dočekujemo sa vodećom globalnom haus ikonom! Jedinstveno i nezaboravno zatvaranje ovogodišnjeg izdanja festivala na mts Dens areni priprema Blek kofi – nosilac Gremi nagrade, di-džej i producent koji je postao jedno od najtraženijih imena na elektronskoj sceni nakon što je u oktobru prošle godine rasprodao Medison skver garden u Njujorku!

7.  Bejbi Lazanja i Džoker aut – predvodnici nove generacije gitarskog zvuka

Na Egzit stižu i apsolutni favorit evrovizijske publike Baby Lasagna i prošlogodišnji favoriti ovog takmičenja Džoker aut. Vodeći predstavnici novog gitarskog zvuka na našim prostorima predvode čitav niz mladih bendova u usponu, među kojima su Keni nije mrtav, Ljubičice, Lufthansa, Hali Gali Showcase, Lu, Čuvari Stvari, Kruz Roudi, Inside Out, Ki Klop i mnogi drugi!

8. Skriveni dragulji Egzit festivala

Omiljeni skriveni dragulji širom tvrđave još će jednom doneti šarenu žanrovsku lepezu na Egzit festival! Fuzija različitih žanrova i generacija umetnika stiže na kultnu Viza fjužn binu, NSNS Stejdž Rifrešd baj Hajneken silver donosi najkvalitetnije andergraund elektronske setove, dok Eksploziv stejdž infjuzd baj Old spajs ostaje rezervisan za ekstremni gitarski zvuk.

Latino ritmovi oživeće na Latino Stejdž baj Idea, ubrzanje na 174 otkucaja po minutu donosi X-Bass Pit, poklonike ttrens scene čeka bogat program na Gaja trens bini, Venti vadada pozitiv rege stejdž biće utočište pozitivnih rege melodija, isceliteljske vibracije širiće se sa Pachamama Powered baj Rosa bine, uz najveće hitove plesaće se na Radio AS FM bini i Sajlent stejdžu, a čitav program na ovim i drugim binama može se naći na sajtu Egzit festivala!

9. Kakao R: Evolucija na Egzitu

U posebnom fokusu ovogodišnjeg izdanja festivala biće Kakao Я:Evolucija – jedinstvena inicijativa u saradnji sa Ada divajn avejking festivalom, kroz koju je Egzit postao prvi veliki festival u svetu koji mladima nudi alternativu ka osvešćenijem i potpuno zdravom načinu zabave. Kakao predstavlja prirodan izvor snažne energije, koji uz lučenje hormona sreće predstavlja najbolju zamenu za energetska pića, alkohol i druge štetne supstance.

Posebna preporuka je da u ovom isceljujućem napitku uživate na Pachamama Powered by Rosa bini, na kojoj će nastupiti neki od najuticajnijih predstavnika pokreta svesne muzike, među kojima su AWARË, Mose, Žarko Ilić, Pepe Danza i mnogi drugi.

10. Egzit kamp na najlepšoj plaži na Dunavu

Omiljeni festivalski smeštaj, Egzit kamp, i ove godine otvara vrata za posetioce sa svih krajeva planete koji izaberu da dožive kompletno, danonoćno festivalsko iskustvo propraćeno raznovrsnim sadržajima. Kamp će tradicionalno biti smešten uz obalu Dunava, na najlepšoj peščanoj plaži Štrand, sa pogledom na Petrovaradinsku tvrđavu i na svega 20 minuta hoda od festivala. Egzit kamp donosi jedinstveni doživljaj o kome svake godine priča na hiljade mladih ljudi iz celog sveta, a ove godine biće otvoren od 9. do 16. jula.

Autor:
Pošaljite komentar
ŽELEZNICA ĆE RADITI DUŽE TOKOM TRAJANJA FESTIVALA „EGZIT” Vanredni polasci između Novog Sada i Beograda

ŽELEZNICA ĆE RADITI DUŽE TOKOM TRAJANJA FESTIVALA „EGZIT” Vanredni polasci između Novog Sada i Beograda

04.07.2024. 10:36 10:39