broken clouds
19°C
24.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0749
usd
105.3116
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

За себе говорила да није имала среће...

С овим музичарем глумица је сањарила о удаји и деци... СВЕ ТРАГИЧНЕ ЉУБАВИ СОЊЕ САВИЋ

24.09.2024. 17:23 17:33
Пише:
sonja
Извор: Ilustracija/Youtube Printscreen/ Bojan Dmitrašinović

Соња Савић, глумица непревазиђеног талента, за кратко време постигла је огрома успех, те иако је прошло 16 година од њене смрти, популарност ове аутентичне даме, некада секс симбола Југославије, ни сада не јењава.

Иако је градила блиставу каријеру, на приватном плану никако није проналазила срећу.

Ко су биле све велике љубави Соње Савић?

Влајко Лалић

Сањарила је о удаји и деци са џез музичарем Влајком Лалићем. Имала је 15 година када су се упознали. Раздвојила их је његова прерана смрт, Влајко се 1989. године утопио на једрењу.
"Док сам била млада често сам замишљала да ћу имати брак и породицу са човеком кога бескрајно волим и коме ћу се посветити. Имала сам велику љубав. Откако је он отишао из мог живота, кад сам имала двадесет девет година, себе сматрам удовицом.”

Славко Штимац

Славко Штимац никада није пуно причао о свом приватном животу, а ко му је била велика прва љубав јавност је сазнала - случајно!

Међутим, сасвим случајно публика је дошла до овог податка а за све је крив ни мање ни више него Славков колега Иван Јевтовић. У емисији код Весне Дедић "Балканском улицом" он се присетио детињства и момента када је одлучио да побегне од куће. Истога дана упознао је Штимца, а он га је нешто касније представио својој девојци.


Први пут сам од куће побегао са шест година после свађе са братом. Једном ћу сигурно да снимим филм о томе. Са Новог Београда сам пешке стигао на други крај града, до Каленић пијаце, где су становали баба и деда, тај део ми је био познат. А онда сам кренуо назад, али нисам желео да се вратим кући, већ да живот наставим самостално, започео је причу Иван.

Славко га је позвао код себе у стан да једе, а није могао ни да наслути ко ће му отворити врата.

На Теразијама сам срео Славка Штимца, који је приметио да лутам, помислио је да сам још један мали "ганци" и питао ме је да ли хоћу да идем са њим нешто да поједемо. Будући да ми је био идол пристао сам на то. Пре него што смо сели у такси напоменуо ми је да ћемо само накратко да свратимо код њега и његове девојке, испричао је Јевтовић у даху и додао:

sonja
Извор: Ilustracija/Youtube Printscreen/ Bojan Dmitrašinović


Покуцао је на врата, отворило је страшило, тачније нека жена са рашчупаном косом преко лица. Одмах је почела да виче на Славка: "Када ћеш да престанеш да ми доводиш своје обожаваоце?" У један мах склонила је са очију косу и схватио сам да је то Соња Савић. Јео сам виршле са Соњом и Штимцем и веће среће за мене није било. Она је онда почела да ме испитује како се зовем и презивам и некако дошла до закључка да сам Владин син. Холивудска прича зар не - испричао је Иван, који је сасвим случајно публици тада открио оно што нико није могао ни да претпостави а то је да су Штимац и Соња имали емотивну везу и да су живели под истим кровом.

Раде Шербеџија

Филм "Уна" из 1984. године, у режији Мише Радивојевића, изазвао је праву буру на југословенској филмској сцени и био тема бројних полемика. Иако су се сцене секса нашле у фокусу критике, филм се бавио много дубљим темама, као што су емотивна отуђеност, генерацијски јаз, и сложеност међуљудских односа.

У центру приче налази се млада студенткиња Уна Војводић, коју је маестрално одиграла Соња Савић, тада у својим раним двадесетим. Њена романтична и физичка веза са много старијим професором Мишелом Бабићем, којег тумачи Раде Шербеџија, била је провокативна не само због разлике у годинама већ и због експлицитних еротских сцена које су биле неуобичајене за југословенски филм тог времена.

Соња Савић је својим перформансом постала секс симбол генерације, а њена храброст да се појави нага на великом платну изазвала је снажне реакције широм тадашње Југославије.


Такође, нагласила је да је снимање ових сцена био део уметничког израза и да није имало везе с реалним односима међу глумцима. Међутим, сви су брујали о њеној наводној романси са Радетом Шербеџијом.

Иако су медији и глумачки кругови спекулисали о томе да је између њих дошло до стварне романтичне везе током снимања филма и да су заиста имали односе, ниједно од њих двоје то никада није потврдило.

Једном приликом је на питање новинарке да ли је у емотивној вези са Радетом Шербеџијом са којим је снимила чувени филм "Уна", прекинула интервју.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @filmudzepu

 Ја сам фасцинирана Радетом Шербеџијом. Ја га обожавам, и увек ћу га високо ставити на пиједестал људи које сам упознала у свом животу. Ја нисам гледала много његових представа, пре него што сам га упознала, али сам зато гледала доста филмова. Међутим, то ме није фасцинирало, ја сам то поштовала - рекла је легендарна Уна Војводић након снимања поменутог филма.

 

Вд

Сви су га знали по надимку који су чинила два сугласника. Био је принц југословенског андерграунда, момак који је на Балкану покренуо талас који нико није смео да заустави. Нема га већ 30 година, али никада неће бити заборављен. Рођен је 1961. године у Београду као Иван Вдовић, одрастао је као Ивица, а широм Југославије био је познат под надимком - Вд. Многи и данас тврде да је Ица, како су га такође звали пријатељи, био један од најбољих бубњара које је стара Југа родила.

Вд је био један од покретача новог таласа на нашим просторима. Таласа који нико није смео да заустави. Кад су питали Ивицу ко је публика његових бендова, одговорио је да су то "млади људи којима је доста онога што су до сада слушали".


Београђанин који је личио на светски популарног Џонија Ротена из Пистолса, присећају се пријатељи, био је најшармантнији момак у друштву. Многи су спекулисали да између њега и Соње има нешто више, али то није била истина, годинама су градили блиско пријатељство, а када је преминуо, чувена глумица Београд више није гледала истим очима.

Према бројним причама из прошлости, је био прва званично регистрована особа оболела од АИДС-а у Југославији.

Те 1985. године тај исти Ивица отишао је да се тестира на неку чудну болест која се појавила у Београду. Вратио се и целом граду је рекао да је заражен АИДС-ом. Ово је један ружан и мали град - окренуо му је леђа. А он је врло поносно, достојанствено и скромно у свом балон мантилу још годину и по дана свирао бубњеве, причала је покојна Соња Савић, глумица и блиска пријатељица чувеног бубњара.

 

Извор:
Стил Курир
Аутор:
Пошаљите коментар
Изложба "Соња Савић - девојка из града" отворена у Загребу

Изложба "Соња Савић - девојка из града" отворена у Загребу

10.03.2022. 15:46 15:48