Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВЛАДАВИНИ НОВОСАДСКИХ РУКОМЕТАША НЕ НАЗИРЕ СЕ КРАЈ: Скептици заћутали, Воша не мисли стати

28.05.2024. 12:23 12:50
Пише:
Извор: Ф. Бакић/Рукометаши Војводине по 12. пут државни прваци

Рукометаши Војводине савладали су Металопластику најпре у Новом Саду 38:23, а потом и у Шапцу 29:27 и 12. пут постали прваци државе.

Стратег Борис Ројевић и 16 одабраних показали су рукометној Србији да су без премца и да их никада не треба отписати. Било је много скептика након пораза Новосађана од Партизана у финалу Купа Србије, али сада их више нема.

Црвено-бели су титулу освојили, рекло би се, на правом месту пред 2.000 навијача Металопластике, који нису бирали средства да подрже свој тим на путу до мајсторице. Зато и не чуди то што су Шапчани играли веома добро, ни налик оном као у Сланој бари када су декласирани и наслућивало се да могу до победе и мајсторице. Првих 10 минута другог полувремена била је права агонија за Новосађане, пошто су имали пет голова заостатка.

Тренер Ројевић је тајм-аутом смирио екипу, која је кренула ка титули и није се зауставила. Ређали су се голови Ђорђића, Воркапића и Пуховског те одбране Трнавца, па је Војводина потврдила да је најбољи тим у држави.

18 трофеја

Репрезентација и клуб, никакав проблем

Тренер шампиона Борис Ројевић имао је опцију да ужива у успесима и настави да ради само са Војводином, ипак, одлучио се да прихвати позив и постане селектор националног тима. Чинило се да ће једна од две екипе да испашта, али направио је добар баланс.

– Никада немам проблем са вишком посла, радохоличар сам. Да  постоји трећи посао и њега бих радио. Захвалност иде и стручном штабу који је радио са екипом док сам био на окупу са репрезентацијом. Није се видео мој изостанак и све је функционисало одлично – кратко је рекао Ројевић.


– Утакмица је била заиста феноменална и сигуран сам у то да су играчи обе екипе уживали, као и публика. Знали смо да је резултат из прве утакмице нереалан и били смо спремни за одговор Шапчана. Ипак, моји момци су били бољи, заслужено славили и у најважнијим тренуцима показали смиреност и шампионски карактер – рекао је трофејни стручњак Борис Ројевић.

6 титула

Новосадски тим је имао сезону пуну успеха, али и отежавајућих околности које успех чине још значајнијим. Велики број играча је због повреде по неколико месеци био ван терена, а уследио је и болан пораз од Партизана. Ројевићева чета је све издржала и са три трофеја завршила сезону.

– У две године смо освојили осам трофеја од могућих девет и не би било нормално да будем незадовољан. Наравно да ми је жао због губитка Купа, али је то био сплет несрећних околности. Сматрам да су играчи хероји. У тешким тренуцима морали су да збију редове и додатним напорима надоместе изостанак важних играча. Огроман је притисак био на нама, остаје жал и што нам је за гол измакао топ-12 Лиге Европе. Ипак, кад подвучемо црту, сезона је била феноменална.

Селектор Србије и шеф струке Војводине има 18 трофеја освојених са Војводином, али како је рекао за наш лист не намерава ту да стане и увек има мотива за нове победе.


Нова екипа за више домете

Новосадски тим наредне сезоне изгледаће другачије пошто је екипу за сада напустило шест играча. Већ су Нови Сад стигли бек Милан Јовановић, лево крило Ахмед Хишам, средњи бек Жоао Педро да Силва, десно крило Фран Милета и пивот Миха Кавчич.

– На неким позицијама ћемо да будемо бољи него ове сезоне. Поред појачања важно је да се добро опораве Милан Милић и Стефан Додић и сматрам да ће то са њима двојицом бити одличан тим – закључио је Врбашанин.


– Када је посао у питању, неуморан сам. Увек нађем нешто што ме мотивише да радим више. Први мотив у наредној сезони свакако ће да нам буде озбиљнији резултат у Лиги Европе. Жеља нам је да будемо међу 12 најбољих екипа, а зашто да не и међу осам. Такође, мотив ће да буде и то да са готово потпуно реновираним тимом склопим сложан мозаик.

Када је реч о приоритетима ту су свакако Суперлига и Куп Србије.

– Не осећам засићење, али оног тренутка када не будем имао мотива напустићу клуб. Уживам освајајући трофеје са Војводином, али можда наредна сезона буде мој последњи плес – истакао је Ројевић. 

Вук Гвозденовић

Аутор:
Пошаљите коментар